VIDEO: Ministrul Sportului spune că e normal să se intoneze imnul Ținutului secuiesc la competițiile sportive

2

Aflat într-o vizită la Piatra-Neamț, domnul ministru al sportului, Eduard Novak (UDMR), a dat un răspuns halucinant la o întrebare adresată de publicația noastră. El a spus că este de acord și e normal ca la competițiile sportive din zona Harghita din România să fie intonat imnul Ținutului secuiesc. ”Este foarte normal, este tradiția noastră.”

Acest imn al Ținutului secuiesc nu este un imn oficial iar Ținutul secuiesc este doar un demers de autonomie a unui teritoriu din interiorul granițelor statului Român. Acest imn cu care ministrul UDMR este de acord să fie intonat la competițiile sportive este un simbol al unor demersuri separaționiste ce încalcă flagrant Constituția și legile României.

Într-o țară normală, un astfel de ministru ar fi demis pe loc.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Schmidt Rudolf spune

    Pot canta si Az a szep, nu asta e problema. Grav e ca se intoneaza imnul tinutului secuiesc in situatiile in care ar trebui intonat Imnul Romaniei, in locul Imnului Romaniei. Cam asa trebuia si nuantata intrebarea. Oricum, ar trebui sa verifice cineva atat activitatea cat si legalitatea a ceea ce face Novak in functia pe care o are (e legal sa-si dea prime de zeci de mii de euro singur? Nu prea cred.). Pacat ca „l-ati avut in mana„ si nu l-ati forfecat cu cateva intrebari mai incomode. Asta chiar merita.

  2. Codrin Mitrea spune

    Cred ca mai corectă era formularea „aşa-zisul imn al aşa-zisului Ţinut Secuiesc”, mai ales în titlu.
    Iar dacă tot vorbim de „imn” ar trebui sa ne lămurească domnul ministru ce sinonim are pentru dumnealui acest cuvânt.
    Dacă sinonimul este „odă”, atunci asa sa se numească „Oda secuilor” și nu au decât sa o cântece biserici, la focuri de tabără sau la întruniri de familie când torc lâna pe la lângă vatră.
    Dacă sinonimul pentru dumnealui este „tropar”, atunci avem o problemă pentru ca înseamnă „cântec solemn apărut odată cu formarea statelor naționale și adoptat oficial ca simbol al unității naționale sau de stat”.
    În aceeași cheie logica cu a dumnealui, ii putem spune ca și noi avem un „imn” pe care tot din tradiție obișnuim sa îl cântăm la meciurile cu Sepsi, cu Csick Sereda, dar și pe stadioanele din București, Brașov, Cluj, Iași, Constanța, Alba Iulia. Imnul nostru se numește „Treceți batalioane române Carpații „. Nimic ofensator minorității maghiare. Doar o tradiție

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate