VIDEO: „Intruși” surprinși în fapt pe teritoriul „inamicului”

0
Foto: captură video

Intruși” pe ”aleea urșilor”

Camerele de monitorizare a faunei amplasate de specialiștii Romsilva într-o pădure din Parcul Național Gradiștea Muncelului – Cioclovina au susprins mai mulți mistreți într-o zonă frecventată de numeroși urși.

Arealul mistrețului în România este larg răspândit, trăind în zona de câmpie, în Delta Dunării şi până în zona de munte. Preferă desișurile care îi oferă adăpost. Hrana mistrețului este majoritar vegetală şi constă în rădăcini, tuberculi, tulpini, fructe, dar în dieta sa intră şi larve, râme, gasteropode, ouă și resturi animale.

Este un animal robust, cu dimensiuni de circa 1,5 metri lungime, 1 metru înălțime la greabăn şi 200 kilograme în greutate. Scroafele fată anual între 4 și 6 purcei pe care îi alăptează până la vârsta de 3 – 4 luni. Acestea trăiesc în cârduri împreună cu purceii şi godacii, fiind conduse de scroafele cele mai bătrâne, numite şi „scroafe conducătoare”.

Vierii tineri sunt acceptați în cârduri până la vârsta de un an, iar vierii maturi sunt solitari. Pădurile din Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina asigură faunei bogată toate condițiile de hrană, adăpost și liniște.

Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt păduri. Parcul este situat în vestul țării, pe raza județului Hunedoara în zona Munților Șureanu.

Sursa: Regia Națională a Pădurilor – Romsilva

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate