[VIDEO] Herniile de disc, un fleac! Tratament în 20 de minute, acum și la noi. Vezi unde

5

Hernia de disc poate afecta orice persoană, indiferent de vârsta acesteia. Fie că apare ca urmare a unor traumatisme, a unor accidente sau fără o cauză bine-definită, mecanismul este următorul: o ruptură la nivelul inelului fibros al discului intervertebral permite glisarea porțiunii centrale (așa- numitul nucleu pulpos) cauzând durere severa și constantă.

Până acum tratametul consta în administrarea de medicamente analgezice și antiinflamatorii, pentru cazurile moderate sau intervenții chirurgicale cu perioade lungi de recuperare pentru cazurile severe care duceau la limitarea activității fizice a celor afectatați.

Iată că acum afecțiunea poate fi remediată în mai puțin de 30 de minute la Spitalul Sf. Constantin din Brașov. Procedura poartă numele de nucleoplastie, este minim-invazivă, lipsită de durere și permite pacientului externarea în aceeași zi.


Pacientul este așezat pe masă în decubit lateral (pe o parte) sau întins pe burtă. Se efectuează mai întâi anestezia locală cu xilină iar în continuare medicul va introduce un cateter la nivelul discului herniat. Cateterul emite unde care vor dizolva excesul de țesut, reducând astfel dimensiunile herniei. Această manevră va permite scăderea presiunii în interiorul discului care va reveni în poziția normală fără a mai comprima radacinile nervilor spinali. Odată presiunea scăzută, durerea resimțită de către pacient este diminuată considerabil până la dispariția totală.

După intervenție pacientul poate părăsi spitalul în aceeași zi. În primele 2-3 zile după intervenție se recomandă repausul la pat. Activitatea profesională se reia după aproximativ o săptămână și se recomandă începerea unui program de recuperare fizică. În majoritatea cazurilor, simptomele cauzate de hernia discală dispar sau se diminuează considerabil după două săptămâni de la intervenție.

Surse: secretul cunoașterii, medicina intervențională

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. Nume-Nume spune

  Spitalul Sfântul Constantin in Brașov

  Strada Iuliu Maniu 49, Brașov 500091, România

  http://spitalulsfconstantin.ro/

 2. Crudu lacramioara spune

  Cat costa

  1. SB spune

   +4 0730 133 466 sau +4 0726 707 708
   (Luni-Vineri,09:00-17:00) Acestea sunt numerele de telefon unde puteți solicita detalii legate de prețul intervenției.

 3. Tudor spune

  Cit costa o interventie

  1. SB spune

   +4 0730 133 466 sau +4 0726 707 708
   (Luni-Vineri,09:00-17:00) Acestea sunt numerele de telefon unde puteți solicita detalii legate de prețul intervenției.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate