Duhoare la pachet via Occident

2

Știm cu toții zicala aceea conform căreia „esențele tari vin în sticluțe mici” , nu? Ei, nu neapărat. Ba vin și la pachetoaie mari, în nelipsitele sacoșoaie de rafie de abia reușesc șoferii să închidă ușile de la remorci.

Fiecare român are măcar o rudă plecată în străinătate, și e mai mult decât normal să trimită pachete cu cele necesare.

Ceea ce sfidează orice logică însă este cartoful. Și ceapa. Aaa, să nu uităm ouăle, pentru că, vedeți voi, alimentele astea nu se găsesc în străinătate, sau dacă ai bafta chioară să apuci un cartof de un tubercul, riști să te contaminezi cu ebola. Ceapa te îmbolnăvește de lepră, iar ouăle..de cine știe ce ciudățenie de boală tropicală. Nu, alea de România-s bune, atât.

Așa fac unii români pachete pentru rubedenii, fără să îi intereseze că oamenii aia care conduc trebuie să stea cu nasul în mirosul de ceapă preț de vreo 25 de ore, dacă nu și mai mult. Și nu vă gândiți că bagajele încap mereu la locul lor, mai sunt ținute și în microbuze, prin spate, printre scaune, spre deliciul celor care călătoresc ca sardinele, pentru că nu oricine își permite un bilet de avion, mai ales cumpărat din scurt.

Vara, e scenariu de film de groază și nu alta. După o zi lumină în care temperaturile depașesc 30 de grade, mortul miroase cu mult mai apetisant decât bagajul tău care a fost vecin cu ăla în care au fost ouă..și s-au spart. Da, ouă crude, evident, că proteina-i la putere. Degeaba ți-ai făcut tu sarsanaua cât de bine ai putut, ți-ai adus lucruri curate, poate și ceva cadouri pentru ai tăi, că miroase cam tot ce ai în valize.

Cu cine să te cerți? Omul plătește bagajul la kilogram deci pe principiul „clientul nostru, stăpânul nostru”, șoferul se conformează, că nu riscă să-și ia barabule-n cap.

Dragi români, cartoful nu e o specie aparte care crește doar pe meleaguri românești, nici ceapa, și nici ouăle. Le-au descoperit și francezii, și spaniolii, și italienii, așa înapoiați cum or fi ei, amarâții. Nu mai ticsiți microbuzele cu ingrediente pentru salată orientală, sau măcar dacă o faceți (știm, știm, lumea e amărâtă, săracă, nu săriți că suntem de acord!), ambalați-le bine. Putem totuși da dovadă de bun-simț chiar dacă suntem săraci lipiți !

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
 1. Elenaa spune

  Cartofi si ceapa mai e cum e.Dar eu cand am primit pache de acasa si a deschis usa soferul era numai miros de varza murata, numai zeama prin furgon si miros de afumatura. Da sa vezi pe autocar cand mananca omu carnati cu usturoi ,parjoale ,si mai bia si rachiu, ce frumos e sa mergi 32 de ore in mirosul asta.Altii se descalta de adidas sau vin deja traspirati.O seara buna sa avti si primavara frumoasa

  1. mickey999 spune

   Lentzo…parca ai fi din Agapia.
   Am ris cu pofta!

   🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate