(FOTO) Experiența în spitale. Singura speranță a victimei unui accident din Neamț este la Târgu Mureș

0

Pe 17 octombrie 2020, Iulian Ciuraru, de 37 de ani din Păstrăveni a fost victima unui accident rutier.  Un șofer a efectuat o manevră de întoarcere pe un drum comunal din localitatea Rădeni, iar Iulian Ciuraru, aflat la volanul unui autoturism nu a putut evita accidentul.

Conform certificatului medico-legal, acesta a fost diagnosticat cu hematom epicranian și fractură cominutivă cu deplasare 1/3 medie clavicula stângă. Medicii legiști estimau în octombrie că leziunile necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale în condițiile unei evoluții favorabile.

Acum, după mai bine de 3 luni de la eveniment, pacientul acuză în continuare dureri de cap și claviculă.

Imediat după accident, trimis de la Târgu Neamț la Roman, medicul ortoped de la Roman a recomandat imobilizarea fracturii cu bandaj timp de 6 săptămâni, pansament zilnic și tratament medicamentos la domiciliu.

A fost trimis acasă, iar după o lună, pacientul s-a prezentat la spitalul din Tg. Neamț unde medicii au constatat deplasarea secundară a fracturii, deoarece nu ar fi respectat indicațiile medicului ortoped curant: și-a suprimat imobilizarea prin bandajul toraco-brahial.

Medicii din Târgu Neamț l-au evaluat ca fiind un pacient dificil și necooperant (poate și din cauza durerilor și plimbatului printre spitale!) și a fost trimis inclusiv la control psihiatric, deoarece declara după o lună de la accident că avea dureri de cap. În mod surprinzător, psihiatrul constată că pacientul este liniștit psiho-motor, cooperant, comunicativ, orientat temporo-spațial și la propria persoană” și a recomandat un consult neurologic. Neurologul a constatat că pacientul prezintă într-adevăr o cefalee accentuată și a prescris un tratament.

Pacientul recunoaște că a renunțat la bandaj, deoarece avea dureri cu tot cu tratamentul medicamentos și, deși a stat aproximativ 4 săptămâni cu el, spune acesta, nu a văzut îmbunătățiri.

Din cauza durerilor, pacientul s-a prezentat în repetate rânduri la unitățile de primiri urgențe ale spitalelor din Roman și Târgu Neamț, însă cazul nu a fost considerat o urgență medicală și nici nu s-a recurs la o intervenție chirurgicală de corectare a fracturii deplasate. Din acest motiv, bărbatul consideră că nu a fost îngrijit corespunzător.

Pacientul mai declară că medicul de familie este într-o comună învecinată, nu are program zilnic și accesul la un spital sau la un medic din mediul privat este condiționat de bani pentru transport sau consultații. Singurul său venit, momentan, este cel de 600 de lei, din ajutor social.

Bărbatul are 5 copii mici, nu poate munci din cauza durerilor și fracturii nevindecate, declară că amețește și are momente de dureri insuportabile, motiv pentru care și-a făcut o programare în februarie la Târgu Mureș, la Ortopedie, unde speră să își rezolve problemele de sănătate.

*Informațiile prezentate au fost extrase din documente medicale puse la dispoziție de pacient.

Pe data de 01.02.2021 Ciuraru Iulian are programare la TG Mureș – Ortopedie . Din cauza situației financiare precare nu are posibilitatea să achite contravaloare transport cu ambulantă având valoarea de 950 lei iar un transport cu o mașină particulară ii poate oferi complicații .

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate