VIDEO: Dezastrul din Munții Neamțului – SĂ NU UITĂM

12

Sub ochii complicitar de îngăduitori ai instituțiilor și autorităților nemțene, pădurile au trecut din proprietatea statului și a localnicilor în proprietatea unor indivizi care le defrișează sistematic, distrugând într-un an ce va reface natura în cincizeci de ani. O mare parte din această masă lemnoasă este scoasă ilegal din județul Neamț și pleacă pe sub nasul înfundat cu șpagă al celor care ar trebui să aplice legea.

Drumurile sunt făcute praf și pulbere, localnicii sunt puși la punct imediat cum au curajul să deschidă gura, iar majoritatea primarilor din zona de munte sunt mult prea corupți sau prinși de nas ca să se opună dezastrului din munții Neamțului.

Adevărata dimensiune a defrișărilor se vede clar, la propriu și la figurat, din satelit. Dacă e să comparăm zona de pădure învecinată municipiului Piatra Neamț, unde nu s-ar putea defrișa masiv pentru că ar bate la ochi, cu zona din jurul lacului Bicaz, ne vom da seama că jaful este de-a dreptul catastrofal și putem vorbi pe puțin de sute de milioane de euro făcuți în urma defrișărilor din Neamț.

comparativ-defrisare

Complicitățile la jaful care se produce zi de zi în munți acestui județ sunt dincolo de imaginația oricărui om normal. Este o mafie cu conexiuni mai puternice decât își poate imagina oricine.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
12 Comentarii
 1. IANCU spune

  DEZASTRUL ESTE INSPAIMANTATOR ! Daca circulati pe drumurile Bicaz-Ceahlau sau Tg Neamt- Poiana Largului- Poiana Teiului, Tg Neamt-Ceahlau, va vine sa plangeti ! Este incredibil jaful care se face si nu-l vede, nu-l cunoaste nimeni ! Gramezi de copaci taiati si scosi la marginea drumurilor , drumuri distruse, masini cu lemne care circula zi si noapte , inclusiv din Parcul Ceahlau, fara nici o teama, lemne stivuite peste tot in comune, in centrul acestora si nu se sesizeaza nimeni ! POPORUL ROMAN AR TREBUI SA FIE IN STRADA , PERMANENT,PT PROTESTE IN ACESTE JAFURI FARA MILA SI RUSINE, NU PT REFORMELE DIN JUSTITIE CARE TREBUIE SA INDREPTE ABUZURI SI ILEGALITATI DE ANI DE ZILE ! Organele cu atributii legale in aceste probleme, nu au nici o tresarire, bani sunt, case si-au facut, afacerile se invart cu defrisatorii padurilor si cu alte structuri tot atat de ” neprihanite” in ale abuzurilor si ilegalitatilor, ce mai vrem ?
  Ar trebui ca si presa sa se implice mai mult in demascarea acestor devoratori ai statului roman, sa se verifice afaceristii din aceste zone, sa se constate ca societatile lor nu au nici un profit, dar ei sunt plini de bani, de bunuri familiale si personale, potenti pt a plati servicii incepand cu politia din comune si pana la nivelele la care este nevoie ! CUM SE POT TOLERA ACESTE ABUZURI ATAT DE VIZIBILE DE CATRE ORICINE, NUMAI DE CEI CARE TREBUIE NU ?
  D LE IOSUB SESIZATI FINANTELE SA FACA CONTROALE SERIOASE SI SEVERE A ACESTOR AFACERISTI CU LEMNE SI SE VOR CONSTATA LUCRURI INCREDIBILE, IAR STATUL ROMAN SA RECUPEREZE CEVA IN URMA ACESTOR ILEGALITATI SI ABUZURI DE ZECI DE ANI DE ZILE ! Speram intr-o actiune care se impune !

  1. Andrei spune

   In Parcul Ceahlau off-roadul , vanatoarea si exploatarea forestiera sunt la ele acasa. Peste tor intalnesti masini de teren cu dubiosi ( desi e plin de panouri gen – Accesul autovehiculelor cu combustibil fosili interzis sau- Accesul se face numai pe traseele turistice marcate) iar drumurile din interiorul parcului gem de stive de lemne . Rangerii au probabil dispozitie sa inchida ochii si sa colecteze taxe. Probabil ca actuala conducere este strict interesata de cantitatea de lemn findca atentie !!! percepe o taxa pe fiecare metru cub exploatat bani care le intra la tescherea. (http://www.ceahlaupark.ro/administratie/). INCREDIBIL !!!

 2. Grig spune

  Am dorit să cumpăr lemne de foc de pe piața reglementată!…cei care ne încălzim cu lemne nu ne putem permite nici măcar trei surcele!…Nu există o piață a lemnului de foc, transparenta!

 3. Burciu dumitru spune

  Asa se distruge padurea de cind a venit holz industrie in Romania eu as face apel la toate televiziunile din Romania sa vina sa filmeza si sa dea pe post in fiecare zi sa faca apel la autoritati poate mai ramine ceva din Rominia

  1. Dragusanu Dan spune

   care televiziuni ….toate au în spate un patron agreat de sistem , …adica toate vorbesc aceasi limba

 4. cati spune

  De ce afișați doar problema și nu arătați oamenilor ce pot sa facă pt a ajuta la identificarea transporturilor ilegale??? Ia sa faceți și un anunț în sensul asta, dacă tot sunteți în cunoștință de cauza! Aplicatiile Woodtracking si iWoodtracking! Căutați va rog și informați cetățenii ca să știe ce au de făcut!

 5. M.n spune

  Cel mai mare jaf in Nechit il face Mănăstirea Nechit

  1. Dragusanu Dan spune

   au luat padure ce nu le apartinea , mai mult chiar decat ar fi avut vreodata , desi averile mănăstirești au fost secularizate – adica confiscare cu despăgubire , aici au colaborat din plin primarii de la vremea respectiva , au mituit justitia , de care noi plângem azi până sus de tot , încât unul
   e demn de cartea recordurilor , motivează – e normal să fie puși în posesie , întrucât pădurea a fost confiscata abuziv în 1940 de comuniști .

 6. Nelu spune

  Daca toata presa locala si centrala ar publica permanent despre defrisarile comise poate ar mai trezi autoritatile si cetatenii sa ia atitudine.
  Felicitari domnule Iosub!
  Treziti-va autoritati, treziti-va oameni buni!
  Padurile sunt plamanii planetei
  Nu va ganditi si la copiii si nepotii vostri

 7. Andrei spune

  Un mare si trist adevar ” o mafie cu conexiuni mai puterrnice decat isi poate inchipui cineva”. O mafie din care fac parte de la padurarii si lucratorii forestieri mana in mana cu exploatatorul , urcand usor la primarul , seful de post apoi la esaloane le superioare din Romsilva , sef de ocol, sef de parc national, ITRSV pana la deputati si senatori de toate culorile si natiile. Judetul Neamt este nomimalizat printre fruntase in taieri ilegale dar si in cele ilegale cu acte in regula.
  Zona din jurul Lacului Bicaz este de ani de zile decimata de firme termite din zona PNL fost PDL a consilierilor de Hangu (Bezim) si Bicaz ( Ursu) dar si a primarului din Ceahlau si a consilierilor din anturajul acestuia. Desi legea si caietul de sarcina le interzice sa exploateze pe teren moale , acum ca a venit primavara si se topesc zapezile mergeti si la vedeti operele intrand pe drumul din Izvorul Alb spre Ceahlau pe malul lacului. ESTE DEZASTRU !

 8. Ioan Vrinceanu spune

  Politia padurilor= apa de ploaie. Autoritățile au pactizat cu infractorii și deși se știe situația de zeci de ani, ticăloșii jefuiesc codrul. Hoțul și coruptul= dușmanul codrului…

 9. Dorin spune

  Bun reportaj Robert !!!

  Săracii oameni au dreptate …
  E trist !
  O veni timpul sa se “bucure “de toate jafurile făcute .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate