VIDEO: De ce campania de prevenire a accidentelor provocate de scurgerile de gaze NU este eficientă

2

Cei de la ISU, EON, DELGAZ au făcut un clip pe care probabil au dat și bani în care ne spun că dacă simțim miros de gaz să nu aprindem lumina, aragazul, să deschidem geamurile și să anunțăm pompierii sau pe cei de la gaze.

Nu știm la ce accidente și explozii provocate de scăpările de gaze au fost cei de la ISU sau de la companiile de distribuție gaz sau cât de pregătiți sunt cei care au făcut campaniile de prevenție, dar cu certitudine nu au luat în calcul declarațiile majorității victimelor care au supraviețuit și care au spus că nu au simțit niciun miros de gaz.

Nu credem că există prea mulți oameni care să simtă miros de gaz și să aprindă aragazul sau lumina. Poate doar cei care au o boală psihică. Problema adevărată, și o observăm cu toții, este că uneori gazul nu are nici un miros, semn că cei de la gaze au greșit ceva la introducerea elementului odorizant care dă acel miros înțepător.

O campanie corectă ar fi fost:

Montează-ți un detector de gaze. Nu te lăsa în baza faptului că gazul miroase. Uneori nu miroase și sari în aer când aprinzi lumina sau aragazul.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
 1. Adri spune

  Can am intrebat pe cei de la gaz acum 20 de ani , de ce monteaza conducte si contoare pe casa scarilor in bloc pentru ca in Europa nu este permis decat pe exterior au spus ; da’ ce stii dumneata, la noi asa se face!, astept mai devreme sa vad un santier in toata tara cu cei care vor muta toate instalatiile de gaz in afara cladirilor, dar ma intreb ; pe banii cui o vor face?!

 2. Baba Novac spune

  „Odorizantul” se numeste MERCAPTAN si este un derivat organic al hidrogenuluii sulfurat, cu un miros intepator.
  Dar DelGaz Grid face economie si nu.l mai introduce in gaz.
  Dupa normativele mai vechi, in perioada rece a anului cantitatea de mercaptan era mai mare.
  Acum nu.i aproape deloc 😉

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate