Vești proaste pentru pacienții cu cancer. Focar de COVID-19 la IRO Iași

0
FOTO: IRO IAȘI

Institutul Regional de Oncologie din Iași a fost lovit de un focar de coronavirus. Informația a fost făcută publică sâmbătă, 17 aprilie, de Direcția de Sănătate Publică a județului, precizează presa centrală. Opt pacienți sunt infectați cu SARS-CoV-2.

Potrivit DSP Iași, citat de Mediafax, la Secția Radioterapie a Institutului Regional de Oncologie Iași sunt opt pacienți cu Covid-19. Pacienții pozitivi au fost externați și urmează să fie monitorizați de către medicii de familie.

În Secția Radioterapie au fost interzise internările în următoarele 7 zile. Personalul medical va fi monitorizat conform metodologiei, potrivit sursei citate.

***

IRO Iași este singurul institut monospecialitate public din Romania construit și dotat la standarde europene după 1990. Secția de radioterapie a fost restructurată major în ultimii ani, cu deplasarea unui mare număr de cazuri în spitalizare de zi.

La acest moment Radioterapia în IRO este probabil cea mai performantă din sistemul public de sănătate din Romania având implementate în activitatea zilnică tehnica de iradiere externă IMRT, VMAT și RapidArc. La IRO Iași se internează periodic pacienți oncologici din Neamț pentru a primi tratamentul de care au nevoie. Este o unitate sanitară extrem de importantă în zona Moldovei pentru pacienții diagnosticați cu cancer.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate