Vernisajul expoziției „Misterele din fereastră”, joi, 24 noiembrie, la Muzeul de Artă din Piatra-Neamţ

0

Complexul Muzeal Judeţean Neamţ invită publicul iubitor de 3-stanciu-pliantartă, joi, 24 noiembrie 2016, ora 16:00,  la Muzeul de Artă din Piatra-Neamţ, unde va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură „Misterele din fereastră” cu lucrări reprezentative din creaţia artistului plastic din Bacău, Aurel Stanciu.

Absolvent al Institutului de Arte Plastice „N.Grigorescu” din Bucureşti, Aurel Stanciu este profesor de arte vizuale la Liceul „George Apostu”. In 2009 a susţinut doctoratul cu tema „Porţile monumentale romaneşti – element specific al arhitecturii populare din zona Trotuşului.

Susţinător al simpozioanelor de artă pentru tinerele talente, artistul a fost, timp de 10 ediţii, organizatorul Taberei Naţionale de Artă „George Apostu” de la Poiana Sărată – Valea Uzului.

Lucrările sale au participat la bienale de pictură, grafică, şi sculptură, în expoziţii deschise la Sala Dalles din Bucureşti, la Iaşi, Deva, Bacău, Piatra – Neamţ.

În 2011, Aurel Stanciu a fost desemnat „pictorul anului” la Wiesbaden, în Germania şi în acelaşi an a primit premiul U.A.P al Republicii Moldova în cadrul Saloanelor Moldovei.

Aşa cum îl definea criticul de artă Lucian Strochi „…pictorul din Bacău şi-a ales ca „metaforă personală” fereastra… Pe langă metaforă, Aurel Stanciu cultivă sinecdoca plastică, o lingură după fereastră poate fi o cină de taină, o floare în interior poate vorbi despre sensibilitatea, căldura, simţul artistic al „locatarului”, o pagină poate fi bibliotecă, o carte deschisă poate fi o lume…”

Vă provocăm să descifraţi misterele ferestrelor pictate de Aurel Stanciu pe care le puteţi vedea pe simezele Muzeului de Artă din Piatra Neamţ în perioada 24 noiembrie – 31 decembrie 2016.

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate