Expoziţia Taberei de arte plastice „Victor Brauner” de la Tazlău-2015

1

Joi, 1 octombrie,  Galeria de artă ”Lascăr Vorel”a găzduit vernisajul expoziţiei Taberei de arte plastice „Victor Brauner” de la Tazlău, aflată la cea de a II-a ediţie consecutivă. Printre expozanţi s-au aflat: Mihai Agape, Dumitru Bezem, Dumitru Bostan, Mircea Ciacâru, Lucian Gogu-Craiu,Dinu Huminiuc, Ion Mihalache, Ștefan Potop, Cristinel Prisacaru, Mircea Romanescu, Lucian Strochi şi Lucian Tudorache.
Despre munca depusă de artiști, despre activităţile care au avut loc în tabăra la Tazlău a făcut vorbire criticul Lucian Strochi.
” Păduri minunate amestec de foioase cu conifere de foioase, şi o tabără în adevăratul sens al cuvântului, în sens denotativ chiar a arătat ca o tabără, şi multe din lucrări cuprind în subconştient dorinţa de evadare, pentru că iată acele căsuţe care apar foarte clar într-un tablou al domnului Romanescu ne chemau, ne agresau,în acelaşi timp obligându-ne în mod plăcut să ne întâlnim la o vatră unde se schimbau opinii, pensule, culori şi pânze. S-a lucrat pe brânci, dacă v-aş spune câte lucrări în diferite stadii s-au realizat atunci, aproape nu m-aţi crede. De altfel, unele au fost extrem de spontane, şi iată spre surpriza mea, Stefan Potop creionând, atenţie, cu un lichid special de culoare rubinie, câteva portrete, care intră puţin în şarjă. Mitică Bezem apare aproape sfânt, ceea ce nu e, Lucian Tudorache apare precum Maxim Gorki în tinereţe, dacă vreţi, Lucian Gogu-Craiu pare Othello, iar Cristian Prisacaru pare un lider  dintr-o ţară sud-americană. Evident s-au întâlnit personalităţi diferite, realităţile fiind şi ele diferite. Plecându-se de la o libertate a expresiei, o sfidare a naturii”, o încercare de a o domina, mă gândesc la Mihai Agape şi Ion Mihalache, care au venit cu 2 lucrări admirabile în acest sens. Nu putem trece  peste realizările  notabile ale  lui Răzvan Mircea Ciacâru, el a venit cu partea de religiozitate pe care o presupunea mănăstirea, mergând strict pe portret… Aproape fiecare artist și-a păstrat specificul”, a declarat Lucian Strochi fără a intra prea mult în detalii.
Profitând de prezenţa autorităţilor locale din Piatra  Neamţ  şi Tazlău,  pictorul Ştefan Potop a precizat că are speranţa realizării unei tabere de arte plastice şi pentru anul viitor.
Într-un final, după vorbe de duh şi promisiuni, expoziţia a fost deschisă şi publicul lăsat să judece în voie lucrările expuse pe simeze.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. radu ionela Alexandra spune

    Felicitări acestor persoane cu mâini de aur,sunt niste tablouri foarte frumoase!!!!!!!multumesc si ziarului piatra Neamt!!!!!!!îmi pare bine că cineva face câte ceva si pentru Tazlau,asa poate ne atrage si pe noi care suntem în străinătate să ne întoarcem acasă!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate