Valea gunoaielor la poalele muntelui Carlomanu

2

Zona “Valea Viei”, anexa a municipiului Piatra Neamt este situata in vecinatatea cimitirului Borzogheanu si este flancata de muntele Carlomanu si muntele Cozla. Mergand pe strada Dragos Voda din Valea Viei pana la poalele muntelui Carlomanu vom observa o zona destul de linistita, cu case si oameni gospodari. Odata ajunsi in padure, insa, civilizatia pare sa se incheie la limita asfaltului, deoarece padurea este impanzita de deseuri alimentare, bucati de plastic, materiale de constructii, moloz si alte gunoaie aruncate la intamplare.

Este o zona in atentia celor de la “Let’s do it, Romania”, o actiune care are loc pe 28 septembrie si are ca scop “curatarea” Romaniei (zona este marcata pe harta cu numarul 5). In Piatra Neamt, actiunea este coordonata de voluntarii Asociatiei Sens Civic. Puteti vedea aplicatia live dand click aici si facand o cautare dupa judetul Neamt.

Let's do it Romania

Ne-am pus chiar intrebarea daca zona este o groapa de gunoi, deoarece cantitatea de reziduuri nu numai ca depaseste limita oricarui bun simt, dar nu vrem sa ne imaginam cam de cati ani ar fi nevoie ca acele deseuri sa fie resorbite de mediu. Daca vrei sa te plimbi linistit prin padure si sa te bucuri de natura, nu poti din cauza lipsei de bun simt a unor oameni care cred ca pot arunca gunoaie peste tot si nu pot pati nimic. Speram sa se autosesizeze cine trebuie si sa se elimine pe viitor riscul de a transforma Carlomanu in groapa de gunoi a municipiului Piatra Neamt.

Regretam faptul ca este nevoie de actiuni precum “Let’s do it, Romania” pentru a readuce civilizatia in Piatra Neamt, dar apreciem astfel de initiative si speram ca locuitorii acestui municipiu sa se autoeduce si sa devina mai responsabili cu mediul inconjurator.

Foto: G. Teodorescu

Mihaela I.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Ionut Corfu (nationalistu`) spune

    Aceeasi poveste este tot in zona respectiva,pe drumul ce merge prin padure de pe Carlomanu inspre Garcina.Este paralel cu drumul prezentat.Pe fosta linie de cale ferata cum este cunoscut acel drum. Am fost acum o luna si am ramas stupefiat. In inima padurii,s-au dus si au aruncat tot felul de deseuri. Incredibil.Ce naiba fac padurarii in afara sa dea cu ciocanul de marcat?

    1. feraru marcel spune

      Apoi, acum „marca banul”probabil. Ca vremurile e grele si vilisoara lui trebuie sa traiasca si ea. Astia, n-or fo’ niciodata de plans

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate