Vaccinare – pro sau contra? Ce spun specialiștii

1

Vaccinarea a devenit in ultima vreme un subiect intens dezbatut in mass media si opinia publica atat la nivel national, cat si international. Opiniile pro si contra vaccinare vin intr-un context mondial ingrijorator, de reemergenta a unora dintre bolile prevenibile prin vaccinare.

Pentru a facilita dialogul profesionistilor romani implicati in vaccinare, Societatea Romana de Microbiologie organizeaza Conferinta Nationala Actualitati in Vaccinologie – RoVaccin 2015, in data de 21 martie, la Hotel Pullman (World Trade Center) Bucuresti.

“Anul acesta vaccinarea este cu siguranta pe agenda publica de discutii la nivel international. Am pregatit subiecte extrem de interesante, care sunt sigur ca vor genera dezbateri constructive. Rata de vaccinare in Romania este sub cea recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, lucru care poate fi periculos. Drept urmare, trebuie inteles foarte bine rolul imunizarii prin vaccinare acolo unde este necesar”, a declarat prof.dr. Alexandru Rafila, presedinte Societatea Romana de Microbiologie.

Temele dezbatute la RoVaccin 2015 vizeaza educatia si atitudinea fata de vaccinare – rolul familiei, al scolii, al medicului de familie si al asistentului medical, comunicarea corecta si responsabila in privinta vaccinarii, reemergenta bolilor prevenibile prin vaccinare, precum si optimizarea Programului National de Imunizare.

La evenimentul pluridisciplinar si-au anuntat prezenta importanti lideri de opinie ai lumii medicale. Avand in vedere caracterul social si importanta comunicarii corecte legate de vaccinuri, la manifestare vor participa in calitate de lectori si reprezentanti ai societatii civile si ai presei.

Manifestarea va avea un puternic caracter interactiv, fiind structurata in principal in paneluri de discutii.

Ajunsa la a treia editie, Conferinta RoVaccin 2015 este o manifestare care se adreseaza profesionistilor din domeniul medical, mai exact medicilor din specialitatile: medicina de laborator/microbiologie, epidemiologie, boli infectioase, medicina de familie, sanatate publica si management sanitar, medicina scolara, pediatrie, ginecologie, pneumologie.

Participarea medicilor la eveniment este gratuita, in limita locurilor disponibile, iar inscrierile se pot realiza online, pe www.rovaccin.ro.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Ursu Maria spune

    Cine garanteaza ca nu-i afecteaza sanatatea sau nu-i produce niciun handicap?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate