Vacanțe Muzicale, ziua a cincea – 7 iulie

0

Joi, 7 iulie, vor urca pe scena festivalului studenţii învăţământului muzical românesc. Pentru Ziua instituţiilor de învăţământ superior muzical au fost invitate să prezinte câte un recital Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Evenimentul va avea loc în sala mare de spectacole a Teatrului Tineretului, începând cu ora 19,oo.

Universitatea de Arte “George Enescu” Iaşi

EMILIAN CLIPA – clarinet, anul II
ELIZA SOLOMON – soprană, anul II master
La pian: prof. univ. dr. AURELIA SIMION

Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti

CARLA STOLERU, LOREDANA PALADE, ELENA TEODORA GRECIUC – flaut
ANDREI AIORDĂCHIOEI – corn
La pian: prof. univ. dr. VERONA MAIER

Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca

ALEXANDRU MARIAN, CRISTIAN PIRON – chitară

Două ore mai târziu, pe scena care va fi amplasată în Piaţa Turnului se vor afla membrii celebrei formaţii NIGHTLOSERS. Hanno Hoffer şi colegii săi sunt pregătiţi să încânte publicul cu mai vechi, ori mai noi, melodii etno-blues.

NIGHTLOSERS

Hanno Höfer – voce, chitară, muzicuţă, washboard
Grunzo Geza – keyboard
Claudiu „Nasu” Purcărin – tobe
Jimi „El” Lako – vioară, chitară, mandolină, banjo
Lucian Pop – electric & double bassNIghtlosers-300x225

Este o trupă înfiinţată în 1994, cântă blues ardelenesc, un etno-blues construit ca display muzical postmodern, în care acordurile serioase ale blues-ului american sunt piperate cu intervenţii etno române, maghiare şi ţigăneşti, montate în conformitate cu o imagine (a formaţiei) desprinsă dintr-un film autoironic, în care un grup de ţărănoi beţivi au ajuns întâmplător pe o scenă. În cei peste 20 de ani de existenţă au concertat la festivaluri din mai toate ţările din Europa dar şi în oraşe din SUA şi Canada. Sunt cunoscuţi de publicul larg datorită pieselor ”Beţivan Ratat” şi ”Dragostea-i ca şi o râie”, piese ce reflectă mai degrabă spiritul umoristic specific trupei prezent şi el în concertele live, unde pasajele de blues se îmbină natural cu muzica tradiţională autentică ardelenească (ţigănească, ungurească şi românească). Discografia grupului conţine patru albume: Sitting on the top of the world (1994), Plum Brandy Blues (1998), Rhythm & Bulz (2004) şi Cinste Lor (2013).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate