Vă era dor de Codruța Kovesi? Percheziții, confiscări și arestări în România, Cehia și Slovacia, prin Parchetul European

0

Ieri și astăzi, Parchetul European (EPPO) a coordonat o operațiune în care autoritățile de aplicare a legii au efectuat percheziții, arestări și sechestre în valoare de 23 de milioane de euro în Cehia, România și Slovacia. Patru persoane au fost arestate, fiind bănuite că ar fi constituit o organizație infracțională (evaziune fiscală), se arată într-un comunicat de presă.

Principalii suspecți au organizat un așa-numit carusel de TVA. Pierderea fiscală estimată în Germania din aceste activități criminale este de cel puțin 23 de milioane de euro. Nucleul activității infracționale a fost localizat în Hamburg (Germania), iar spălarea banilor a fost organizată în primul rând în Cehia și Slovacia, cu legături importante în România.

patru bărbați și o femeie stând la birou în spatele paravanelor
camera de control din biroul central al EPPO

Întreaga operațiune a fost coordonată de la biroul central al EPPO din Luxemburg. Conturile și activele bancare au fost înghețate în Slovacia și Cehia. Patru suspecți au fost arestați și toți vor fi aduși în curând în fața unui judecător. Întreaga operațiune a fost condusă de un procuror delegat european la München (Germania) și executată de Poliția Fiscală Germană din Chemnitz (Steuerfahndung Chemnitz); Poliția Fiscală Germană din Hamburg (Steuerfahndung Hamburg); Poliția Fiscală Germană din München (Steuerfahndung München); Agenția Națională Criminală Slovacă a Prezidiului Corpului de Poliție (Národná kriminálna agentúra Prezídia Policajného zboru); Agenția Națională a Crimei Organizate din Cehia (Národní centrála proti organizovanému zločinu); și biroul EPPO din București susținut de Inspectoratele Județene de Poliție Bihor și Salaj (România).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate