USR Plus Neamț depune eforturi să fie penibil și rezultatele apar

3

Trei consilieri județeni de la USR Neamț au terminat tot ce aveau de făcut și s-au gândit să aloce bani pentru un sistem GPS care să fie pus pe mașinile de deszăpezit și să fie integrat în site-ul consiliului județean pentru ca orice cetățean să vadă în timp real unde sunt mașinile de deszăpezit.

În principiu ideea nu este una rea, iar despre cei trei consilieri chiar avem o părere bună, doar că ideea nu poate fi prioritară pe o listă de investiții a județului mai ales la ce ierni avem, cu câteva zile de zăpadă.

Faptul că nu este necesar și important să se investească bani pentru ca cetățenii să vadă în timp real unde sunt niște mașini este o concluzie la care nu am ajuns noi, ci chiar aleșii locali USR-Plus din conducerile primăriilor din Neamț, aleși locali care nu au implementat astfel de sisteme. De exemplu, la Piatra-Neamț, unde avem viceprimar USR, mașinile de deszăpezit de la Publiserv sunt monitorizate GPS dar nu este făcută publică această monitorizare pe site-ul Publiserv sau a primăriei.
Așadar, din acest punct de vedere, USR Plus este penibil cerând consiliului județean să facă o investiție pe care chiar USR Plus nu a făcut-o în UAT-urile unde se află în conducere.

În al doilea rând, consiliul județean nu face deszăpeziri cum de altfel nici un UAT din țară nu face. Acestea sunt licitate către alte firme, deci se presupune că nu doar ar trebui achiziționat un astfel de sistem ci și angajat cineva la CJN care să se ocupe de expunerea lui online. Și cum sistemul ar trebui să meargă 24 din 24 ar trebui create încă vreo trei posturi de bugetari care să taie frunze la câini.

Nu în ultimul rând, chiar dacă s-ar apuca cineva să implementeze un astfel de sistem, ar dura să se facă hârtiile, ar dura alocarea banilor și licitațiile. Ar dura totul atât de mult că ar trece lunile de iarnă și sistemul ar deveni inutil. Să fie achiziționat ca să fie folosit iarna viitoare e iar o penibilitate deoarece tehnologia se depreciază foarte repede ca valoare. E ca la telefoane. Ce achiziționezi la începutul anului găsești peste șase luni la jumătate de preț. De ce să îți iei la începutul anului un telefon cu 10 lei pe care să nu îl folosești decât când va valora 5 lei e o întrebare pe care ar fi trebuit să și-o pună și cei de la USR Plus Neamț.

Este foarte bine că cei de la USR Plus au inițiative, doar că au devenit cam penibile. Noi ne obișnuisem cu chestii serioase de la ei. Îi vedeam hotărâți, cu corturi prin oraș, strângând semnături pentru ”Fără penali în funcții publice”, desființau pensii speciale, doreau să ajungă la putere ca să angajeze doar tineri cu școală în posturi cheie și așa mai departe. Cum au decăzut ei așa de tare de au ajuns să ceară desene animate pe site-ul consiliului județean nu știm să vă spunem, dar e păcat. Mulți dintre cei care le-au dat votul chiar și-au pus speranța în ei.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. Irimia ghe spune

  Sa nu uitati ca colegul vostru de partid D. Chitic a fost primarul acestui oras si NU A FACUT NIMIC in mandatul lui

 2. vasile r spune

  Domnilor consilieri judeteni stiti pentru ce ati fost alesi de catre cetateni???
  Domnilor consilieri judeteni de la USR-Plus voi credeti ca ati fost alesi numai sa prindeti niste functii grasute in consiliile de administrate pe la anumite societati bugetare, sa va angajati neamurile si amantele fara sa faceti nimic????
  Voi ati auzit ca noi cetatenii v-am votat ca voi sa aveti anumite initiative de proiecte, pentru acest judet pe 20 – 30 de ani in economia judetului. in turism, sa opriti defrisarile masive de catre mafia lemnului, sa luati initiativa cu privire la selectarea gunoiului, reducerea pretului la apa potabila deoarece apa curge prin cadere in statii

 3. paul spune

  (I)Nestimati CONSILIERI,dispecerul responsabil cu deszapezirea ,zi-noapte ,va poate spune unde se afla utilajele,toate se raporteaza la CJN.Decontarile, se fac fct. de raportarile facute, confirmate si vizualizate;nimeni nu semneaza pe o decontare daca nu este vizualizata !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate