USR – ”Mangleală” multă și ZERO rezultate în lupta cu corupția

1

Astăzi, USR și-a prezentat la Neamț candidatul la alegerile prezidențiale în persoana domnului Dan Barna. Reprezentanții USR au avut un discurs bun, fiind la un nivel ridicat comparativ cu clasa politică locală, doar că, din păcate, și ei, ca și celelalte partide, sunt mai mult cu ”mangleala” decât cu făcut ceva concret.

Exact cum vorbește despre ecologie un politician care nu a plantat un copac în viața lui sau cum lauda sistemul de sănătate un politician care se tratează doar în spitale din străinătate, exact la fel vorbește si politicianul de la USR despre lupta cu corupția. Atât candidatul Barna, cât și liderul USR Neamț, Bulai, nu au putut da exemplu de o luptă personală cu vreun corupt pe care să o fi dus la capăt.

Cei de la USR ne spun cum se vor lupta cu corupția, dar ei, ca persoane, niciodată în viața lor nu au descoperit vreun corupt pe care să îl reclame și acel corupt să fie pedepsit. Niciodată în viața lor nu au reclamat măcar un medic, o asistentă care cere șpagă, un funcționar sau orice altceva. Ei, ca oameni, ca persoane fizice, nu s-au luptat niciodată direct cu niciun corupt, iar ca politicieni nu s-a ales nimic de plângerile pe care le-au făcut ca să își atragă imagine, majoritatea dovedindu-se a fi doar reclamații nefondate.

Nu știm cum vor să se lupte cei de la USR cu corupția dacă ei individual, ca persoane, nu au contribuit toată viața la depistarea și condamnarea cel puțin a unui corupt.

Această observație că USR are un discurs ipocrit e valabilă pentru toți politicienii care zic că se luptă cu corupția. Singurii politicieni care au băgat după gratii alți politicieni sau funcționari corupți sunt chiar politicienii corupți care au făcut denunțuri pentru a li se reduce din pedepse. Așadar, momentan, statistic vorbind, singurii care au ajutat real lupta anticorupție au fost politicienii corupți.

Desigur că USR va avea rezultate bune la următoarele alegeri și merită acest lucru pentru că încearcă să adune oameni ceva mai competenți și mai puțin ”șmecherași” decât celelalte partide, ridicând nivelul discursului politic, dar acest aspect cu lupta contra corupției în care rezultatele sunt zero e doar o ”mangleală” care va mai ține o perioadă, dar nu la nesfârșit.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Camelian Propinatiu spune

    Trendul e că poate alianţa de la guvernare se va preocupa şi de corupţie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate