„Update #1’” la Muzeul de Istorie, o expoziție a absolvenților de la Brauner din generația 2011-2015

0

Marți, 22 august, într-una din sălile Muzeului de Istorie și Arheologie din Piatra-Neamț, cinci absolvenţi ai Liceului de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț, acum studenţi la Academiile de Artă din Cluj și București, s-au reunit pentru o expoziție în orașul în care au făcut primii pași spre artă.
Astfel spus, lucrările propuse de artiștii plastici Nuțu Andrei, Costel Chițimuș, Oana Asavei, Petruca Teodora și Popa Alexandru au fost o adevărată încântare vizuală pentru publicul numeros, format în special din tineri, prezent aseară la vernisaj.

„Ne-am dorit foarte mult să venim aici, în Piatra-Neamț, în orașul în care toți am studiat. Este o idee mai veche de-a noastră, dar pe care am reușit să o punem în practică doar anul acesta. Cumva, expoziția este un omagiu, un soi de mulțumire adus foștilor noștri profesori de la Liceul de Arte „Victor Brauner”. Ne dorim să continuăm seria acestor expoziții, să arătăm ceea ce lucrăm, cum evoluăm.”,  a declarat Andrei Nuțu, unul dintre artiștii expozanți.

Cei cinci talentați artiști plastici i-au avut aproape și pe foștii lor profesorii, Grigore Agache și Adriana Stanciu, alături de care au descifrat primele taine ale artei.

„Acești tineri fac parte dintr-o generație deosebit de talentată, copii harnici, cu o putere mare de lucru.  Au în față un drum dificil în devenirea artistică, care cu multă muncă se va finaliza, sunt sigur, cu conturarea cu propriei personalități creatoare. Sper ca acest grup să se mențină și să ne vedem la o altă expoziție.”, a precizat prof. Grigore Agache.

„Să nu renunțați niciodată la ceea ce faceți acum. Dacă întrerupeți acest fir al artei… s-ar putea să nu îl mai puteți reînnoda. Sunteți la etapa experimentelor, care nu este una rea,  vă ajută să vă găsiți drumul în viață, să descoperiți ceea ce vă caracterizează. Asta se face doar experimentând, încercând tot felul de tehnici. Sper să ne revedem și la anul, să nu renunțați la ideea pe care ați avut-o astăzi.”, a punctat prof. Adriana Stanciu.

Expoziţia denumită „Update #1”, care a fost deschisă ieri, 22 august, va putea fi vizitată până sâmbătă, 26 august.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate