Unii primari nemțeni sunt cu coada pe sus

0

primariRecent, în urma unor articole despre noii primari care au chef de muncă și care, spre deosebire de cei dinainte, se mișcă mai bine, au început să apară tot felul de dezbateri legate de ce au făcut foștii primari de prin Neamț.

Cu coada pe sus, unii laudă în mod jenant niște realizari, unele chiar penibile, care nu au făcut decât să cheltuie banii comunelor și atât.
Vă putem spune că, în comparație cu alte județe, primarii din Neamț au fost, mai tot timpul, în marea lor parte niște ipocriți, puturoși și cu coada pe sus toată ziua.

Noi, care cunoaștem activitatea primarilor de comune din județele învecinate, când îl auzim pe unul dintre primarii din Neamț că a făcut 3 proiecte sau 5 ne vine să-i zicem ceva urât de tot. Simțim că ne crește tensiunea după ce luăm un interviu unui primar dintr-o comună cu 3.000 de locuitori din Harghita care ne spune că are 71 de proiecte dintre care 24 în derulare și venim la Neamț și vedem cum unii mai au puțin si declară sărbătoare comunală ziua în care au realizat al doilea proiect în mandatul lor.

Un fost primar sau un primar aflat la al doilea mandat nu are voie să ridice ochii din pământ decât după proiectul cu numarul 20 prin care a adus ceva în comuna sa. În rest, incompetență, ipocrizie și infatuare. Primării care colcăie de rude, amante și angajați pe pile. Firme ale primăriilor prin care se sifoneaza la greu bani publici. Găinării în achiziții și cam atât. Fonduri extrabugetare atrase… aproape zero.

Dacă vor să iasă din epoca de piatră, primarii actuali din Neamț trebuie să dea afară incompetenții din subordine, să externalizele cât mai multe serviciile, dar doar către profesioniști, nu către firme plătitoare de para-ndărăt și, desigur, ar trebui să nu mai creadă că le știu pe toate, ci să pună mâna să învețe ce înseamnă administrația locală și să își ocupe jumătate din timp cu a vedea ce și cum funcționează la alte primării din țară și mai ales să învețe cum atrag alții fonduri și, desigur, să facă la fel.

I.R.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate