„Unde se termină legea, începe morala“ campanie derulată de polițiști și preoți

2

În data de 19 aprilie a.c. la sediul Protopopiatului din Piatra Neamț a avut loc o activitate de informare și prevenire în cadrul căreia a fost lansată campania de prevenire a infracționalității „UNDE SE TERMINĂ LEGEA, ÎNCEPE MORALA”.
Campania de prevenire se derulează în perioada aprilie – iunie 2016 în județul Neamț și are ca scop conștientizarea cetățenilor in sensul adoptării unei conduite corecte atât din punct de vedere moral cât și legal.1
Campania a fost demarată în colaborare cu cele 5 protopopiate existente la nivelul județului Neamț, iar prin efortul comun se urmărește  reducerea gradul de implicare a populației județului Neamț în săvârșirea de fapte antisociale. De asemenea, oamenii legii au accentuat importanța activării spiritului civic în rândul cetățenilor și adoptării unei atitudini de respect atât față de semeni cât și față de lege, în conformitate cu care toți cetățenii sunt „egali, fără privilegii si fără discriminări”.
Totodată, această campanie se dorește a fi un apel către conștiința cetățenilor în sensul accentuării respectului față de legile prevăzute de statul român în acord cu regulile de buna conduită, pe care fiecare dintre noi ar trebui sa ni le însușim și de la care sa nu ne abatem.
Considerăm că mesajul de respectare a legii transmis de polițiști prin intermediul reprezentanților clerului bisericesc în rândul enoriașilor și oferirea de recomandări și sfaturi preventive antivictimale și aniifracționale la finalul slujbelor religioase sensibilizează populația și trage un semnal de alarmă asupra consecințelor morale si penale ale săvârșirii de fapte antisociale, a declarat Elena Bulgărea, purtător de cuvânt al IPJ Neamț.
În sprijinul transmiterii mesajelor preventive, au fost diseminate reprezentanților instituțiilor de cult ce aparțin de Protopopiatul Piatra Neamț un număr de 130 afișe realizate în cadrul campaniei pentru a fi expuse în zona unităților de cult, in loc vizibil cu flux intens de cetățeni.
În cadrul acestei campanii, în lupta împotriva criminalității s-a alăturat Consiliul Județean Neamț prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, care a contribuit la imprimarea unui număr de 300 de afișe cu sloganul campaniei, materiale ce vor fi expuse în lăcașele de cult ce aparțin de Protopopiatele Piatra Neamț, Roznov, Tg. Neamț, Roman și Ceahlău.

decalog

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
 1. cosmin spune

  eu sper ca cineva din cadrul bisericii sa inteleaga prostia din acest pseudo- mesaj , total nepotrivit , conceptual , dar si ca prezentare .
  ca pe cei din politie nu prea ii duce capul , am inteles demult . dar sa vedem aceste afise prin biserici , ar fi de tot rasul .
  sintagma ” unde se termina legea , incepe morala ” este o prostie , demna de un absolvent de „bioterra” , nu de academia de politie – legea are la baza morala , nu este in afara ei .
  paralela intre decalog si amestecatura de constitutie – cod penal , total nepotrivita , ca sa nu zic basflemie !
  nici macar nu ati citit fiecare punct in parte , ca sa realizati cat de penibil este mesajul .
  imaginea din fundal , cu Biblia si codul penal , deasemenea , nepotrivita .
  trecem peste faptul ca nu ati inteles nimic din Decalog , ca nu aveti bun simt , transmitand acest mesaj chiar in aceasta perioada , in randul enoriasilor .
  nu credeti ca trebuia sa transmiteti mesajul lumii interlope , nu celor care merg la biserica ? asta ca „zone cu risc criminogen” .
  ati inceput cu protopopiatul ? halal logica !
  voi sunteti repetenti la relatiile institutionale cu primaria , politia locala , parchetul , etc. – lasati Biserica . faceti -va voi treaba pe strada , nesimtitilor , aceasta este cea mai buna „imagine” , nu actiunile acestea pline de penibil . murdariti cu prostia si nesimtirea voastra poate singura institutie care ne mai poate salva , cel putin moral .
  cu siguranta , nu de acolo de unde se termina legea . in afara legii , de multe ori , sunteti chiar voi , care total nemeritat , purtati uniforma politie , facand de ras pe cei care au purtat sau poarta inca aceasta uniforma , dar nu merita sa fie facuti de rusine de asemenea actiuni de „imagine” .
  si nu in ultimul rand , statul laic … daca intelegeti ce spun , inteligentilor .
  cat despre Decalog , as incepe cu voi , cu urmatoarea porunca : sa nu minti !

 2. mickey999 spune

  Da, si unde se termina logica incepe ori armata ori Romania

  🙂 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate