Unde nu-i cap… Asfaltările din Piatra Neamț, ILEGALE – Bogdan Mușat: „NU au venit să ceară avize”

0

Va fi o bălăcăreală totală în Piatra Neamț, din care, în final va pierde cetățeanul, pentru că orice ban va da primăria înapoi de la proiectele de mobilitate sunt din buzunarele noastre, orice bani se dau la apă pierdută, sunt tot din buzunarele noastre, toată bălăcăreala este pe buzunarele noastre.

Aveți acum o listă cu 20-30 de străzi pe care ei vor să le asfalteze, explicați-ne cum s-a întâmplat până acum, sunteți directorul unei companii, cum au putut ei până acum să asfalteze în Piatra Neamț foarte multe străzi sub care nu s-au schimbat conductele deși legea, și legal se spune că nu ai voie să faci investiții dacă nu ai schimbat infrastructura subterană, dar ei totuși au făcut aceste lucruri. Cum a fost posibil? Că legal nu… Alte conduceri ale companiei au dat aviz pentru asta? (Robert Iosub)

Bogdan Mușat: „Operatorul de apă din Neamț, tot timpul când a fost solicitat să emită aviz pentru un obiectiv, fie el infrastructura rutieră, feroviară, construcții rezidențiale sau industriale, a dat aviz favorabil sau aviz favorabil condiționat. În momentul în care avem aviz favorabil și nu avem trecut acolo nimic de conducte te duci, sapi, faci treaba ca la tine acasă și nu se întâmplă nimic (…)”.

Vedem încontinuu străzi pe care se asfaltează, de exemplu, strada pe care ați fost blocați 10 ani de zile să interveniți, pe aducțiunea care vine de la Vaduri, pentru că ei asfaltaseră peste o stradă sub care conducta era expirată. Cum este posibil din punct de vedere tehnic așa ceva, trebuie să falsifice cineva o autorizație de construcție, să o dea fără aviz sau să ignore acel aviz.

Eu am tras un semnal de alarmă și am avut în discuțiile pe care le-am purtat atât cu reprezentanții din ADI cât și cu reprezentanții din primării, am dat exemplul altor operatori de apă care colaborează foarte bine cu UAT-urile.

Nu veți putea colabora cu UAT-urile pentru că ei sunt într-un mare impas din punct de vedere al proiectelor, ei nu au cum să scoată proiectul la capăt și fac parte dintr-o tabără politică, ApaServ-ul este perceput ca fiind parte dintr-o altă tabără politică și repet, în continuare, eu nu dau dreptate nicii la unii nici la alții.

„Așa este, dar dacă nu stăm la masă să discutăm și să facem niște investiții…”

Ați stat la masă cu Primăria Piatra Neamț, ați fost de acord, iar acum Primăria spune că nu votează prețul, vă dă 20 de străzi… Unde e acel acord? Ce se întâmplă? Ce reacții văd din partea Primăriei Piatra Neamț la adresa dumneavoastră ca și companie, nu seamănă deloc a înțelegere.

Este clar că trebuie să ne aliniem și să respectăm legislația națională în vigoare atunci când lucrăm la infrastructură, să facem ca la carte.

Ce aveți de gând să faceți dacă primăria vă ignoră cum a făcut până acum? Primăria va ignora avizele dumneavoastră condiționate, că sunt țevi, că nu sunt țevi, vor face treaba. Când veți sparge acolo, va trebui să spargeți asfaltul nou, noi să plătim partea financiară, dumneavoastră să plătiți ce ați spart, ce veți face concret? Aveți 20 de străzi acolo plus cele din proiectul de mobilitate urbană.

Ulterior nu avem ce face decât să intervenim acolo punctual dacă apare o avarie și cam atât, altceva nu avem ce să facem. Dar este o bătaie de joc.

Nu le puteți bloca autorizația de construcție?

La noi NU au venit să ceară avize, efectiv au venit cu această adresă, atât.

Astfel, Primăria Piatra Neamț a alocat bani din buget pentru a reabilita 20-30 de străzi, au votat, au trecut prin Consiliul Local, fără să solicite avizul din partea companiei ApaServ.

La nivel de discuție am prezentat aspectele vulnerabile ale rețelei de apă la nivelul Municipiului Piatra Neamț. Primăria știe foarte bine ce este sub străzi, se vede foarte bine, se vad capacele de la căminele de apă. (…)

În planul de mobilitate urbană se puteau prinde bani pentru înlocuirea rețelelor de distribuție și de aducțiune, de absolut tot ce înseamnă rețea. Haideți să nu vorbim numai de apă, să vorbim și de celelalte rețele pentru că și acolo avem probleme. Avem rețele de fibră optică, de electricitate, de gaz, și astea espiră la un moment dat, poate și acestea au expirat. Oare chiar nu luăm în calcul? Punem asfalt pe niște rețele expirate și mâine-poimâine, bubuie o țeavă de gaz. Sunt aspecte care trebuie totuși luate în calcul și oamenii de specialitate din fiecare UAT ar trebui să vină să stea de vorbă cu fiecare emițător de avize.”, a transmis Bogdan Mușat.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate