Unde merg banii scoși din pădurile tăiate la Neamț

11

Plecând de la o bâlbâială a Poliției care ne-a comunicat inițial că un transport de lemn era ilegal ca după câteva minute să spună ce e totul în regulă, am pornit o investigație jurnalistică care ne-a dus la niște adevăruri care vă vor lăsa cu gura căscată.

În județul Neamț avem două sedii ale unei firme, Romanel, care prelucrează cantități imense de lemn tăiat în mare parte din pădurile Neamțului. Unul dintre sedii este la Roznov și unul la Tarcău. Când am accesat datele financiare ale celor două firme am crezut că vom face stop cardiac. Ambele firme au acumulat datorii de zeci de milioane de euro și de ani de zile merg în pierdere cu milioane de euro anual.

 • Romanel Roznov are pentru ultimul an fiscal încheiat o pierdere din profit de 4.347.366 lei și datorii de 35.991.017 lei.
 • Romanel Tarcău (Forestar) are pentru ultimul an fiscal încheiat o pierdere din profit de 12.931.039 lei și datorii de 85.956.115 lei.

Aceste două firme au ca acționar principal o altă firmă de apartament din București,  Romanel Holding Services SRL, cu sediul în capitală la un bloc, etajul 1, ap. 3, firmă de apartament care la rândul ei are datorii de 18.000.000 lei și are ca acționar unic firma Universal Trading Co. Sal Unitco din Republica Libaneză cu sediul în Beirut, Strada Omar Daouk, o firmă offshore desigur.

Această combinație de firme cu ”prinde orbul scoate-i ochii” la Beirut mai deține o firmă în Neamț, Rig Biomass Srl, care, de asemenea, are pierderi de 3.825.079 lei și datorii de 41.697.236 lei.

Uite așa, afacerea Romanel de la Neamț are pierderi de 21.103.484 lei, adica 4,5 milioane euro și datorii acumulate de 181.653.368 lei, adică 40 milioane euro.

Nu știm ce păzesc autoritățile din Neamț, dar știm sigur că o firma oarecare din Neamț dacă se înregistrează fiscal cu o pierdere de 100.000 de euro, nu de milioane, ca în cazul de mai sus, este vizitată de toate organele de control din galaxie și mai știm că ce am scris noi în acest articol nu este ceva necunoscut pentru instituțiile de forță. Suntem aproape siguri că cineva a văzut la fel ca și noi că la capătul acestei afaceri este un offshore din Beirut – Liban.

Iosub Robert

P.S.: Întrebare pentru cititori. Am transformat în lei vechi datoriile acumulate de aceasta afacere la Neamț. Cine știe să citească în cuvinte această sumă?   1.816.533.680.000 lei

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
11 Comentarii
 1. Cip spune

  E de rasul lumii!! Clar totul se conduce de la Bucuresti si in spatele firmei sunt desteptii in costume ce ne conduc!!
  Urat! Foarte urat! E de strigator la cer!!!

 2. paulgrigoras007 spune

  Sunt tare curios cum raspund autoritatile la aceste „dezvaluiri”?
  DUMNEZEULE,suntem sanatosi la cap”sor?
  La nivel national sigur nu exista posibilitatea de citit cifra!

 3. MINODORA spune

  1.816.533.680.000 lei = un miliard de miliarde optsute șaisprezece miliarde cincisute treizecisitrei de milioane șasesute optzeci mii lei. Este suma totală pe înțelesul tuturor, care putea sa rezolve situatia multor școli din tara cu tot ce este necesar ptr.o educatie sanatoasă, situatie drastica a spitalelor si salvarea a multor vieti omenesti din cauza unui sitem de sanatate mai bolnav de cât bolnavul (pacientul).Dacă aceste două probleme ar fi rezolvate , nu s-ar mai naște atâtea minți bolnave care știu numai sa prăduiască si sa înmulțească avutia doar în ineres propriu.Ar ști si împărirea , încă nu a fost eliminată din manualul de MATEMATICĂ.(materie de baza într-o ECONOMIE SĂNĂTOASĂ)

 4. MINODORA spune

  E atat de complicata situatia!!!!!!!! încât cei care trebuie sa recopere toate pierderile si scursurile de bani, au ajuns la concluzia ca sunt mai încurcate aceste FIRME decât ,,CĂILE DOMNULUI ,, și așa ajung banii in altă parte. ,, FACĂSE ÎN VOIA LOR ,, CĂ A NOASTRĂ NU SE POATE,,. Ne multumim cu puțin ,că doar din putin am trăit în acesti 29 de ani.Iar despre oamenii politici ce putem să spunem?????. Ați auzit măcar unul din ei că au facut credit la CAR batrâni, ptr. a plăti facturile la utilități???,ori pentru asi asigura o caruță de lemne ptr iarnă cum fac majoritatea batânilor din mediul rural???? sau că nu au MERS în CONCEDII ???? , VACANȚE EXZOTICE??????Noi am dat votul de încrerdere – NOI SUFERIM..

 5. Chirila spune

  Sunt si alte firme din Neamt – de ex. Valea Muntelui – in aceeasi situatie ! In acte cu pierderei totale, dar cu venituri personale fara numar ! Cine sa faca ordine in aceste probleme, nu e4ste nimeni interesat pt ca nu vrea nimeni sa fie ”imprudent”, dar, poate, intr-o zi le va veni randul !

 6. Nicu spune

  Cred că mai trebuia lăsată Kovesi la DNA vreo 50 ani până terminau ăștia pădurile din Neamț și apoi începeau cercetarile. La noi procurorii sunt frați de cruce cu cei mai mari borfași. Fura ăștia cat vor. Dar eu cunosc oameni din Neamț care au fost târâți la DNA București pt că au dat 50, 40 , 100 sau chiar 35 lei mită la poliția rutieră și au primit și condamnări de 1,5-2,5 ani închisoare. Daca e cineva interesat va pot oferi detalii

 7. catalin spune

  O mie de miliarde(un bilion)opt sute saisprezece miliarde cinci sute treizezi si trei de milioane sase sute optzeci de mii de lei.hotie tipic romaneasca in care desigur organizata de oameni grei din politica.

 8. mickey999 spune

  Romanel se invirte in Neamt de pe la jumatatea anilor ’90 sau inceputul anilor 2000.

  Nici nu credeam ca mai exista astazi!

  Ce dracu’? Abia acum „cu ochil liber e greu de observat” ceea ce trebuia „observat” inca de pe atunci????

  „Bine ai venit in Romania, fii foarte atent si prinde shmecheria”

  🙂 🙂

 9. Duicu Mariana spune

  Ca si in alte situati,de ce nu intrebati si pe reprezentantii autoritatilor locale ,judetene, sau ele nu sunt interesate de recuperarea acestor datorii..daca nu …oare de ce..? Dar oamenii politici cu reprezentare in parlament nu pot face o interpelare , ca tot ne plangem ca nu sunt bani…Oare se mai autosesizeaza cineva dintre „organele statului”care pentru lefurile uriase ar trebui macar sa raspunda la intrebarile lansate in prezentul material….

  1. padurarul trist. spune

   stimata doamna. nu va mai amariti degeaba. vine craciunul. TREBUIE sa
   iertam asa cum este scris in cea dea 10.a . porunca.
   ADICA SA nu poftesti nimic din ceea ce este a aproapelui tau.
   NUMAI ca vin nori negri prin plecarea lui merkel si macron.
   probabil ca romanasii care se vor intoarce pe plaiurile natale
   neavind cu ce trai vor rezolva si aceasta tragedie a padurilor
   romanesti.

  2. xxx spune

   dar oamenii cu spirit civic care lucreaza in cadrul acelei firme nu au si simt patriotic?
   de ce altii trebuie sa faca si ei nu?

   sunt prea multe usi unse si unii chiar traiesc din aceste furturi .

   mai stie cineva de Hexipharma?se utita …prea usor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate