Unde este USL-ul de la Consiliul Judetean Neamt

1

Tot vedem in diverse ocazii pe la sedintele de CJN cum li se atrage atentia, in special mamaligilor de la PSD, ca ar incalca nu stiu ce protocoale USL si alte aberatii la care mamaligile, cum sunt ele mamaligi, stau ca niste mamaligi, ca doar atata stiu sa faca niste mamaligi.
Haideti sa recapitulam pentru cei care au uitat. La constituirea Consiliului Judetean Neamt, in urma alegerilor de acum mai bine de un an, intelegerile, aliantele si protocoalele cu care s-au luat voturi au fost: USL format clar din PSD+PNL+PC si APEL format clar din PDL+UNPR+PNTCD+PPDD. Echipa APEL a castigat functia de presedinte al CJN si o multime de functii de consilieri judeteni si locali, iar echipa USL alta multime de consilieri judeteni, primari si consilieri locali.
Asadar, acum in tot judetul Neamt avem alese cele doua aliante APEL si USL si functioneaza in continuare in ceea ce priveste listele de supleanti. PSD sau PNL, daca vor sa schimbe vreun consilier local pe undeva prin judet, urmatorul care intra este cel de pe lista USL-ului fara UNPR. La fel,  in Neamt functioneaza si produce efecte in continuare APEL-ul care are trimise in acest an din partea UNPR cu semnatura Tovarasului Culita Tarata si stampila APEL acte oficiale in care se solicita la diverse primarii schimbarea unor consilieri locali dati afara din UNPR. Asadar, tot ce misca UNPR-ul in materie de alesi locali supleanti o face doar in cadrul listelor APEL, nu in cadrul USL, iar prin aceste actiuni proprii, semnate, asumate si stamplilate, UNPR-ul isi atesta incontestabil apartenenta la APEL.
Asadar, cand vorbesti de USL la Neamt nu poti vorbi sub nici o forma de Consiliul Judetean Neamt sau de Primarii, ci doar de parlamentari si senatori. La locale se respecta cu sfintenie listele APEL si USL fara UNPR si oricat ar vrea vreun politician din Neamt sa se dea cu fundul de pamant si sa explice de USL-ul de la CJN, totul este o aberatie, pentru ca legile Romaniei spun clar ca atunci cand candidezi pe niste liste intr-o alianta, listele alea se respecta pana la sfarsitul mandatului, PUNCT.
Acum e limpede ca aliantele s-au reconfigurat in functie de interese si orgolii, avand un grup in CJN format din PSD+PPDD+PDL+PLTCD si alt grup format din UNPR+PNL+PC, dar oricat s-ar reconfigura ei de o mie de ori, listele de la alegerile electorale raman aceleasi si pana la sfarsitul mandatului UNPR va depinde de PDL, si PDL de UNPR iar PSD va depinde de PNL si invers, motiv pentru care unele partide nu retrag sprijinul politic, desi ar vrea, unor alesi locali petru ca PSD-ul stie ca daca isi da nu stiu ce om afara, intra automat unul de la PNL, iar UNPR-ul stie ca daca da pe nu stiu care afara, urmeaza unul de la PDL sau invers.
Nu stiu ce au in cap cei de la PSD sau Tovarasul Tarata,  dar cu certitudine de 100% cei care au votat la locale UNPR  nu au votat sub nicio forma USL, iar cei care au votat USL nu au vrut UNPR, asadar USL-ul nu poate functiona moral la Consiliul Judetean Neamt decat contra vointei electorale a tuturor alegatorilor care au participat si au votat la ultimele alegeri locale, ca sa nu mai spunem de legile Romaniei care tine legat UNPR-ul de PDL.
Poate cu prima ocazie ne arata si noua cineva in forma scrisa vreun protocol, intelegere, algoritm sau orice alta hartie semnata la locale intre UNPR, PSD si PNL.
Dar pentru a nu fi dubii in legatura cu faptul ca APEL  functioneaza si produce acte oficiale si efecte concrete in judetul Neamt, aveti mai jos un act oficial emis acum cateva luni. Ia spuneti dumneavoastra acum in 2013 , UNPR-ul este alaturi de PDL si PNTCD cum scrie in hartia de mai jos, sau este un USL alaturi de PSD si PNL ?

integritateDin pacate hartia de mai sus, mai arata inca odata ca PSD-ul e plin de mamaligi, deoarece ar fi de ajuns sa il intrebe pe Cristian Tomulet si pe Gheorghe Stefan daca au semnat aceasta hartie si e posibil ca brusc sa fi descoprit ca au in fata ochilor un fals si uz de fals cu efecte produse si daca ar mai scormoni pe la alte primarii poate ar mai gasi o gramada de astfel de hartii pe care Gheorghe Stefan si Cristian Tomulet nu le-au semnat niciodata, si iata hocus pocus si fapta in forma continuata si premeditata, dar ce sa faci cu mamaligile de la PSD … le tremura nadragii numai cat se gandesc la asa ceva.Hai Pa.

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. ticu spune

    Domnule Iosub,chiar vreti sa credem ca ati avut asteptari de la politicienii locali(aceeasi de 20 de ani)?Ca ati crezut in ei si promisiunile lor? Este un lucru curios in societatea romaneasca,tot li se acoda incredere celor vechi,ca doar doar o sa se schimbe,in timp ce unui politician tanar(de la un partid curat,ce nu a mai fost la guvernare)i se pune eticheta de genul ,,ce crezi ca asta este altfel,,.Vedem unde duce acest fel de a gandi…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate