Un student paraplegic a pasit pe scena pentru a-si lua diploma de absolvire

0

15.000 de persoane au fost martore la evenimentul in care un student paralizat a mers pentru a-si primi diploma de absolvire de la Universitatea Berkley. Austin Whitney de 22 de ani a putut merge gratie unui exoschelet conceput de cercetatorii de la Universitate.  Whitney, absolvent de istorie si stiinte politice, a crescut in San Juan Capistrano, California, si a paralizat in 2007 in urma unui accident de masina dupa ce a condus beat.

A avut nevoie de o spitalizare de 41 de zile. Anul acesta a avut ocazia sa mearga. Picioarele robotice sunt ultima versiune a exoscheletului conceput de profesorul de inginerie mecanica de la UC Berkley, Homayoon Kazerooni, si echipa sa de studenti cercetatori in robotica si  inginerie umana. Whitney isi motiveaza acum colegii sa nu mai conduca sub influenta alcoolului, dandu-se pe el ca exemplu. In prezent, acesta colaboreaza cu echipa de cercetatori care l-au ajutat sa mearga din nou.

Emilian Zaharia


whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate