”Un stejar”, spectacol-experiment la Teatrul Tineretului

0

Sâmbătă, 4 februarie, la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ a avut loc prima premieră a anului 2017: ”Un stejar“, de Tim Crouch, regia Bobi Pricop.

Regizorul Bobi Pricop și scenograful Adrian Damian au propus publicului un adevărat exercițiu de imaginație, un experiment bazat pe piesa lui Tim Crouch, ”Un stejar”.
De asemenea, ineditul piesei a constat în faptul că unul dintre cei doi actori care joacă în spectacol acceptă provocarea de a se afla la prima întâlnire cu textul chiar în timpul reprezentației, în faţa publicului.
Astfel spus, alături de elementul stabil al spectacolului, reprezentat de actorul Teatrului Tineretului, Mircea Postelnicu, a stat cunoscutul și apreciatul actor Claudiu Bleonț, care nu a ştiut despre ce este vorba în piesă, despre ce a avea de făcut în spectacol, fiind obligat să improvizeze  pe tot parcursul piesei.
A fost un spectacol-provocare, interesant solicitant, jucat magistral de cei doi acto16299458_738239063017409_4107065174054033720_nri și recompensat cu aplauze la scenă deschisă.
”Aceste aplauze le întorc către dumneavoastră, către părinții mei, care sunt în alt plan și mi-au dat șansa să fiu viu să trăiesc această experiență extraordinară, care m-a prelucrat și m-a stors. Este un spectacol mărturisire despre această mare artă a actorului și această mare artă de a fi om. E o combinație între emoție instant și luciditate. Pentru sufletul meu e ca o liturghie modernă. Dacă mergem și vedem un tablou non-figurativ Kandiski sau Picasso, de la Picasso din perioada lui cubistă, deci nerealistă, putem avea emoție. A trăi înseamnă a combina luciditatea, conștiința, cu emoția, cu simțirea. Asta mi s-a întâmplat mie pe scenă. Spectacolul, bănuiesc, pentru public este o privire în actor și, în același timp, prin actor, o chemare să ne acceptăm în oglindă cine suntem”,   a  declarat actorul Claudiu Bleonț.

Iată ce a declarat și Bobi Pricop, regizorul spectacolului „Un stejar“: Bobi-Pricop”Sunt mulțumit de ce a ieșit în această seară. Este un spectacol-experiment, care depinde foarte mult de disponibilitatea celui de-al doilea actor de a fi deschis în fața publicului și de avea întâlnirea asta reală cu povestea pe scenă. Claudiu a făcut treaba asta din plin și nu am cum să nu fiu mulțumit. Evident, ca orice prim spectacol mai sunt niște lucruri tehnice care trebuie reglate, asta le știm noi, nu știu cât de evidente sunt pentru  spectatori. Sper ca acest proiect, la teatrul din Piatra-Neamț,  să însemne ce mi-am propus eu să însemne, revenirea acestor actori care au debutat sau care au făcut parte din ”fenomenul Piatra-Neamț” înapoi în fața publicului pietrean. Senzația pe care am avut-o în această seară a fost că publicul îl aștepta pe Claudiu, că a fost cu el în poveste.”

În această seară,  pe scena Teatrului Tineretului va urca Ana Ciontea, actriță consacrată care a debutat la Piatra-Neamț.

Pentru următoarele reprezentaţii au fost invitaţi alţi foşti actori, legați sentimental de Teatrul Tineretului: Paul Chiribuță, Constantin Cojocaru, Ovidiu Crișan, Ioana Flora, Claudiu Istodor, Maia Morgenstern, Ioana Pavelescu, Oana Pellea sau Virginia Rogin.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate