ULTIMA ORĂ: S-a decis abrogarea OUG privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală

3

Pe fondul protestelor din întreaga țară care au scos din case oameni nemulțumiți de decizia Guvernului de a aproba OUG 13/2017 privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, în această seară, 4 februarie, după zile încărcate de manifestări publice în București și alte orașe din țară, premierul Sorin Grindeanu a făcut declarații de presă.

„Decizia mea ca prim-ministru în ceea ce înseamnă dezbaterea publică din aceste zile: Nu vreau și nu doresc să dezbinăm România. România nu poate fi ruptă în două. Este ultima mea dorință de a se ajunge la așa ceva.

Vreau să vă spun că tot ceea ce înseamnă deciziile pe care CCR le-a luat în timp și nu au fost puse în practică e normal ca în cel mai scurt timp să își găsească transpunerea în plan legal.

Mâine vom face în regim de urgență ședință de Guvern pentru abrogarea aceste ordonanțe. Folosesc termenul abrogare, e folosit de către Administraţia Prezidenţială. Vom găsi calea legală ca să nu intre în vigoare – abrogare, prorogare.

O să demarez rapid o consultare cu toate partidele, pornind de la deciziile CCR şi de la forma pe care o avem excluzând poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, ca după un dialog pe care sper să îl am , în scurt timp să trimitem proiect de lege în parlament pentru punerea in acord a deciziei CCR cu cadrul legal.

Toate argumentele pe care le-am avut în susţinerea acestei OUG nu au fost foarte bine comunicate. S-a creat confuzie, distorsiuni care nu au legătură cu ce s-a adoptat. Ministerul Justiţiei şi ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele.

Doresc în continuare a pune în practică programul de guvernare pentru care am fost votaţi. Avem 12 puncte pe care trebuie să le adoptăm prin şedinţele viitoare de guvern.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
  1. anonim spune

    O decizie inteleapta…

  2. Maitrey Pilher spune

    Ei, si noi vrem anulare, nu abrogare!!!

  3. Ancuta Huma spune

    Dna V.Paduraru,stati linistita acasa.Iesim noi si pt.dv.neplatiti si fara vechime in munca dar cu speranta ca se v.a face curateni in tara asta incepand cu OUG.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate