Un român, creierul unei afaceri cu Bitcoin din care a furat peste 700 milioane de dolari. FBI a intrat pe fir

0

Silviu Cătălin Balaci, un programator român de 35 de ani din Reșița, stabilit în Germania, a recunoscut în fața autorităților americane, pe 9 iulie, că a fost implicat într-o fraudă de proporții prin BitClub Network, o schemă de minare de criptomonedă, în valoare de cel puțin 722 milioane de dolari. Românul a fost arestat în Germania, FBI a intrat pe fir, iar procesul cu autoritățile americane s-a desfăşurat în regim de videoconferinţă.(click aici pentru proces)

Acesta este judecat alături de alți 4 complici: Matthew Brent Goettsche, Russ
Albert Medlin, Jobadiah Sinclair Weeks și Joseph Frank Abel.

Din 2014 și până în decembrie 2019, BitClub Network s-a dovedit a fi o schemă frauduloasă prin care se cereau bani investitorilor în schimbul unor „acțiuni” (profit) într-o afacere de minare de criptomonedă. Investitorii erau recompensați dacă aduceau noi investitori în schemă. Balaci îi asista pe Goettsche și Medlin în crearea și operarea rețelei BitClub, ca programator.

Balaci și Goettsche îi numeau pe investitori „proști, oi și idioți”. Balaci a confirmat că pe parcursul afacerii s-au furat cel puțin 722 milioane de dolari de la investitori, prin fraudarea cifrelor.

Pedeapsa lui Balaci se ridică la 5 ani de închisoare și o amendă de 250.000 de dolari,  sau alternativ returnarea dublului sumei datorate victimelor. 

Sursa: justice.gov

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate