Nemțean condamnat pentru cocaină în valoare de peste 1 milion euro (FOTO)

0
Narcis-Bogdan S. / FOTO: NCA

Nemțeanul Narcis-Bogdan S., de 29 de ani a încercat să aducă în Kent (UK) 15 kilograme de cocaină, folosind acoperirea unei afaceri cu fructe și legume.

Judecătorii din Canterbury l-au condamnat la 6 ani de închisoare acum câteva zile, după ce inculpatul a pledat vinovat pentru tentativa de a importa droguri din Clasa A în Anglia cu o valoare estimată de 1.2 milioane lire.

Autoritățile au început investigațiile după ce nemțeanul a fost oprit lângă Calais pe 17 aprilie. După verificările făcute în mijlocul de transport plin cu fructe și legume, s-au descoperit drogurile ascunse în autovehicul.

15 kilograme de cocaină ascunse în mașină / FOTO: NCA

Acesta a achiziționat mijlocul de transport din UK cu o săptămână înainte să fie prins și era în drum înapoi spre Anglia din Olanda.

Un reprezentant al autorității NCA (National Crime Agency), Martin Grace, a declarat: „Acest individ a crezut că își poate ascunde activitatea ilegală în spatele unei afaceri legitime. Dacă nu ar fi fost prins, cocaina ar fi fost distribuită în UK, unde drogurile din clasa A alimentează traficul de persoane și violența. Colaborarea cu autoritățile de la vamă ne-a permis să oprim activitatea ilegală.”

Ministrul Chris Philp s-a declarat mulțumit de intervenția autorităților care a prevenit importul de cocaină în valoare de peste 1 milion de lire pe străzile din UK, iar inculpatul a fost dat pe mâna justiției. „Drogurile alimentează activitățile criminale, violența și traficul de persoane. Din acest motiv, ne străduim să împiedicăm ca aceste substanțe interzise să ajungă în comunități. ”, a mai spus ministrul.

Sursa: NCA (National Crime Agency)

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate