Un român a sabotat țeava cu gaz rusesc

8

Joi, 09.04.2015, la ora 11:39, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că, într-un apartament situat la etajul al treilea al unui bloc de locuinţe din municipiul Piatra Neamţ, Aleea Armoniei, se simte un puternic miros de gaz. La locul indicat s-au deplasat şapte subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de stins incendii şi o ambulanţă SMURD. La faţa locului, militarii au constatat că iese gaz dintr-o conductă secţionată de proprietar pentru a racorda o centrală termică la instalaţia de alimentare. Pompierii au izolat conducta cu bandă adezivă şi au asigurat măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă, până la sosirea unei echipe specializate ( Sursa ISU Neamț )
Mai pe scurt ”meseriașul” a tăiat conducta de gaz fără să oprească alimentarea rețelei, lucru care nu e deloc ușor. Să tai o conductă de gaz sub presiune și să nu produci o scânteie cât de mică care să declanșeze un incendiu, e mai mult decât noroc, e minune.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
8 Comentarii
 1. Lolita spune

  Au pus banda adeziva….oare asta nu putea sa se racordeze cu banda adeziva pina-l duceau la Socola ?

  1. florin spune

   Ai fost tu acolo sa vezi cum a fost, dute tu la Socola si cine a scris articolul.

 2. feraru marcel spune

  Nea, cre(s)tinul asta, poate fi banuit de port de arma alba ! De ce ?…..Pentru ca „muschiul” ala din tartacuta, n-are pic de substanta cenusie ! Carevasazica…..e alb, alb ! Acum, i se intampla ceva ? Gestul lui, poate fi considerat, oarecum si ca tentativa de atentat la vietile vecinilor din bloc…. La balamuc cu el, sa poata dormi si oamenii ceilalti in pace ! Ar mai fi o scula, cu care s-ar putea face o gaura, asa de vreo 3 mm. in teava, pe care-am s-o numesc…..a cizmarului… Meseriasii stie !

 3. mickey999 spune

  De multe ori iarna eu nici macar nu dau drumul la centrala termica.
  Se creaza taifun in casa si poste fi devastator.
  Aerul cald se combina cu ala rece repede-repede si din neant incepe asa mai intii un vinticel care apoi se transforma in taifun. Tzunami!

 4. mickey999 spune

  Asa este!
  Gazul sub presiune nu explodeaza decit daca conducta in care se afla dinsul e din PVC si e taiata cu funia din cinepa!
  Gazul sub presiune mai explodeaza doar la ordin!
  In cazuri extrem de rare gazul se mai poate aprinde daca este intr-o bricheta dar sub presiune extrem de mica si daca bricheta e chinezeasca.
  Eu cind gatesc , fac focul cu lemne verzi….ca sa nu-mi explodeze in fata. Doamne fereste….

 5. Razvan spune

  Concret exista freza manuala ce poate gauri o teava de gaz sub presiune. Freza ze invarte la mana si se afla izolata sub o camasa. Se foloseste de exemplu pentru montarea instrumentelor (de masurare a presiunii) fara a intrerupe fluxul de gaz. In curand va fi obligatorie si la noi montarea de cicitoare digitale in paralel cu contactoarele mecanice. Deci se poate, fara a fi o minune dar recunosc existenta riscului exploziei chiar si cu unealta respectiva.

 6. Stanciu Adrian spune

  Desteptilor, gazul sub presiune nu explodeaza la contactul cu scanteile provenite din taierea metalului!!!!!

  ADMIN: Fiţar de cap sa-ti fie chimia la care ai învățat tu de oxidarea metanului ( CH4 + O2 = C + 2H2O ).
  Chiar in baza fapului că aflat sub presiune gazul in combinație cu oxigenul, explodează la contactul cu o scînteie, funcționează orice motor alimentat cu gaz…. mototul Otto de care ai invățat la fizică în școala primară … ai adminisa gazului ( combustibil sau gaz plus oxigen in cazul mașinilor pe gaz ) , apoi compresia ( adica se face presiune in amestec gaz+oxigen) și apoi explozia care … ce să vezi este dată chiar de o scânteie de la o bujie …

 7. mircea spune

  Nu-I nici o minune se pot face racorduri la reteraua de gaz si sub presiune!Binenteles ca e o procedura anume!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate