Un polițist nemțean l-a îmbrățișat pe basarabeanul care merge pe jos la Aba Iulia (VIDEO)

0

Profesorul Ion Mărgineanu, care a plecat pe jos din localitatea Bălți spre Alba Iulia pentru a atinge cu piciorul pământul istoric al Marii Uniri de la 1918, a trecut ieri prin Cheile Bicazului. În parcursul său simbolic s-au alăturat de basarabean încă doi voluntari: un tânăr și… un cățel!

Sursa foto: Facebook

Marius Coserariu, ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului Neamț, l-a întâlnit duminică, pe fratele nostru de peste Prut și n-a ratat ocazia de a se îmbrățișa întocmai ca frații.

”La data de 18.11.2018, în timp ce mergeam spre Brașov pentru a participa la un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri, prin Cheile Bicazului am întâlnit niște români adevărați din or. Bălți, Republica Moldova, unul dintre ei trecut bine de 80 de ani, înarmați cu Tricoul sfânt la piept și Crucea-n suflet. Aceștia au plecat în marș, PE Jos, de la Bălți, pentru a ajunge la Alba-Iulia la 1 Decembrie în vederea sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Cu ei au luat și un cățel și nu aveau decât strictul necesar. Umil, le-am oferit 4 mere, o pungă de pufuleți și o sumă modică de bani, pentru a-și cumpăra un ceai, o cafea, o ciorbă. Bătrânul a refuzat banii, spunând cu glasul tremurând că „ni-i rușine”. Am insistat, iar până la urmă a acceptat, cu ochii în lacrimi. Tot cu ochii în lacrimi l-am îmbrățișat pe bătrân și cu emoții în glas le-am urat „drum bun” și să le ajute Dumnezeu să ajungă cu bine la Alba-Iulia, salutând-ne la urmă cu „TRĂIASCĂ ROMÂNIA DODOLOAȚĂ!”. Așa să ne ajute Dumnezeu!”

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate