Un pietrean, creatorul unei platforme care te ajută să îți găsești coleg de apartament

0

Am avut plăcerea să îl cunoaștem, de la distanța socială regulamentară, ce-i drept, prin intermediul mediului online, pe tânărul pietrean de 23 de ani, Rareș Toma.

Mergând la facultate în București și întâmpinând situațiile obișnuite din perioada studenției, i-a venit o idee. A creat o platformă care vine în ajutorul celor care își caută coleg de apartament, un fel de Uber pentru apartamente/persoane.

Proiectul se numeste roombuddy.co. În felul acesta persoanele pot să își aleagă colegii în functie de hobby-uri, interese comune, facultatea la care învață etc. și în plus vor avea la final de “cursă” (dupa ce se termină perioada de conviețuit) un review, ce va ajuta când vei dori să te muți într-un loc nou cu altă persoană.

Din ce ne-a spus Rareș, se pare că feedbackul primit pentru roombuddy.co este bun și lumea este încântată de apariția platformei. Așa că dacă sunteți în căutarea unui coleg de apartament, pietreanul nostru vă oferă o soluție foarte bună.

Mai jos, un scurt interviu cu Rareș:

Pentru început, câteva cuvinte despre tine, ce studii ai?

De curând am terminat studiile Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București. Pasiunea pentru IT a venit încă din liceu, când am început să înțeleg mai în detaliu în ce constă acest domeniu și cum funcționează mai exact platformele online.

Când ți-a venit ideea acestui proiect și cât timp a durat să îl finalizezi pentru ca site-ul să devină funcțional? Mai ai alte proiecte IT în lucru?

Până acum doi ani, am împărțit chiria cu doi prieteni, însă atunci când s-au mutat a trebuit să îmi caut alți colegi cu care să împart chiria. Am încercat să îmi găsesc noi colegi de apartament pe grupurile de Facebook și OLX, însă micile detalii care mă interesau, precum: dacă este fumător/nefumător, dacă lucrează sau dacă are animale de companie, nu erau prezente acolo. De aici, a pornit ideea de a crea o platformă ușor de folosit și cu o interfață prietenoasă pe care o pot folosi în viitor pentru a-mi găsi un coleg de apartament după bunul plac. Dezvoltarea platformei a durat aproximativ 4 luni, însă aceasta a continuat să se dezvolte în urma feedback-ului primit de la utilizatori.

În momentul de față, Roombuddy este singurul proiect la care lucrez.

Ești singura persoană care se ocupă de administrarea site-ului sau lucrezi cu o echipă?

Roombuddy a fost început împreună cu un prieten, cu care am lucrat în primele săptămâni la partea de design, însă acum sunt singurul care continuă acest proiect.

Câți utilizatori are acest site până în prezent și în câte localități din țară este activ?

Până acum platforma a fost vizitată de peste 40.000 de oameni și are puțin peste 1.400 de utilizatori activi. Roombuddy este activ în toate localitățile din țară, însă cele mai populare sunt orașele studențești, în ordine descrescătoare București, Cluj, Iași și Timișoara. De asemenea, de câteva săptămâni am lansat și Roombuddy în limba engleză (https://www.roombuddy.co/en) prin care doresc să îl extind global.

Te rugăm să ne spui dacă ideea ta și-a dovedit utilitatea și există persoane care chiar și-au găsit colegi de apartament prin intermediul roombuddy.co?

Încă de la început, oamenii au fost încântați de apariția unei astfel de platforme și sunt mulți utilizatori care au reușit să își găsească colegi de apartament prin intermediul acesteia. Până acum au fost postate peste 900 de anunțuri din diferite localități.

Cum poate cineva să posteze un anunț pe acest site (câteva instrucțiuni pe scurt)?

Postarea unui anunț se face în 2 pași simpli:

  • Utilizatorul trebuie să se logheze sau dacă nu are, să-și creeze un cont
  • Se completeaza detaliile din pagina de adăugare anunț (https://www.roombuddy.co/adauga)

Sunt costuri percepute pentru utilizatorii care doresc să publice un anunț sau platforma este gratuită?

Adăugarea anunțurilor este gratuită. Am aflat de la utilizatori, în general fete, că primeau mesaje care nu aveau legătură cu căutarea colegului de apartament.  Așadar, pentru a preveni aceste cazuri, a fost implementată plata atunci când dorești să trimiți mesaj, să accesezi numerele de telefon sau profilele de Facebook/Instagram.

Din punct de vedere financiar, cât s-a investit în acest site și care sunt modalitățile prin care intenționezi să amortizezi investiția?

Platforma a fost realizată în totalitate de mine, așadar dezvoltarea nu a necesitat costuri. Singurele costuri au fost reprezentate de plata domeniului. În acest moment, există plată pentru a putea accesa mesageria, numerele de telefon și profilele sociale, care variază de la 5.99RON pentru acces de o oră, până la 29RON pentru acces timp de 72 de ore (3 zile).

De-a lungul timpului, Rareș a strâns testimoniale de la peste 50 de persoane cu feedback și recomandări, dintre care:

“Multumesc si eu! Din cate vad la voi este mult mai simplu decat pe alte site-uri in care iti cer o gramada de detalii.”

“Platforma este foarte usor de utilizat si, de asemenea, este accesibila tuturor. Este foarte bine gandita, in detaliu. Ceea ce ni se pare foarte interesant este ca oamenii pot comunica direct din aplicatie, existența filtrelor pentru cautari și toate detaliile legate despre obiceiurile locatarilor. În concluzie, suntem de parere ca platforma este super utila si nu doar pentru studenti.”

“M-am uitat putin pe anunturi, mi se pare super simplu sa adaugi si au toate detaliile de care ai nevoie la un astfel de anunt. Foarte tare site-ul”

Feedback cu recomandări:

“ Un filtru ideal al fi sa cauti in functie de gen. Deseori ma lovesc de problema unui apartament/camere super, la pret bun si cu oferta exclusiva pentru fete. Si pierd timp aiurea citind descrieri, vizualizand poze. Succes !”

“Imi place platforma pentru ca poti selecta multe caracteristici doar cu un click, fara sa fiu nevoita sa scriu prea multe cuvinte. Plus ca ati cuprins aspecte pe care nu le-am luat in calcul, in special cele legate de persoanele care locuiesc deja in apartament, misto ideea!

Eu pretind garantie doar jumatate din prima luna si nu am avut aceasta optiune, aveam predefinite doar cateva optiuni.

Overall mi-a placut, e super user friendly! Bafta in continuare!”

Așadar, dacă sunteți în căutarea unui coleg de apartament și doriți să apelați la o platformă online prietenoasă și în continuă dezvoltare, vă invităm să îl susțineți pe Rareș și să vizitați roombuddy.co.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate