Un nou vaccin care vindecă complet herpesul

1

Infecțiile cu virusul Herpes simplex sunt o problemă de sănătate, la nivel global, și nu există la ora actuală un vaccin viabil. De trei decenii, eforturile imunologilor pentru a descoperi un vaccin pentru herpes s-au concentrat asupra explorării unei singure proteine găsită pe suprafața virusului care stimulează producerea de anticorpi. Pornind de la această abordare, oamenii de știință de la Institutul Medical Howard Hughes (HHMI), de la Colegiul de Medicină Albert Einstein, au creat un mutant genetic lipsit de această proteină. Rezultatul este un vaccin foarte eficient împotriva virusurilor herpetice.

Noul vaccin s-a dovedit a fi foarte eficient împotriva celor două forme foarte cunoscute de herpes, care cauzează leziuni herpetice (HSV-1) și ulcere genitale (HSV-2). Ambele infectează celulele nervoase din corp, unde virusul poate sta latent ani de zile înainte ca simptomele să reapară. Noul vaccin este primul care poate preveni acest tip de infecție latentă. „Dacă vaccinul nostru are același efect asupra omului, așa cum se întâmplă la șoareci, administrarea sa din timp ar putea elimina complet herpesul.” Acest vaccin ar putea fi eficient și în alte afecțiuni ale altor mucoase, cum ar fi HIV sau tuberculoză.

Rezultatul acestor cercetări a fost publicat în data de 10 martie 2015, în revista eLife.

Vaccinul a imunizat complet șoareci de laborator împotriva HSV-2 după injectarea virusului intravaginal sau cutanat. Niciun virus nu a mai fost detectat la patru zile după imunizare, și cel mai important, nu a fost detectat niciun virus în țesutul nervos, locul unde se ascunde HSV de obicei în stadiul latent. Vaccinul nu a produs efecte adverse la șoarecii cu sistemul imunitar compromis, demonstrând siguranța acestui produs.

Următorul pas pentru cercetători este producerea unui vaccin anti-herpes pentru uz uman, căutând în același timp parteneri care să îi ajute să producă cantități mari de vaccin pentru viitoare teste clinice.

Sursa: www.hhmi.org.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. mickey999 spune

    Chiar si herpesul de la Red Rock??????

    🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate