Un nou spectacol de teatru-lectură, la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu”

0

Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ vă invită joi, 31 octombrie 2013, ora 17.00, în Sala „Teatrul de Joacă”, la o nouă premieră pregătită de Atelierul de teatru-lectură coordonat de Dan Iacob, care a montat de această dată un spectacol având la bază SEFELE_atextul lui Werner Schwab. Aşadar piesa „Şefele”, reprezentând o adaptare a textului dramaturgului austriac, propune o panoramare asupra frământărilor sufleteşti ale unor personaje de o umanitate derizorie şi reuşeşte, prin umorul iscusit presărat în labirintul grotesc al existenţei acestora, să strecoare fâşii de lumină în obscuritatea tabloului vieţii lor, iar pe de altă parte, să îndemne la reflecţie.
Protagonistele acestei partituri teatrale sunt doamnele Magda Gherghescu (Grete) Elena Ivan (Maria) şi Dorina Macovei (Erna), care vor zugrăvi portetele personajelor imaginate de Werner Schwab în culori ce vor completa galeria cromatică a tipologiilor prezente pe scena Teatrului de Joacă, bagheta regizorală a lui Dan Iacob înscriind încă o notă bună pe portativul cuvântului ieşit la rampă.
Adrian Alui Gheorghe: „E surprinzător şi plăcut modul în care cele trei actriţe dau viaţă personajelor. Nu e nimic improvizat, se simte şi se vede plăcerea jocului. O notă bună are, desigur, coordonatorul proiectului, dl. Dan Iacob care îşi încearcă, astfel, puterile în arta dramatică. Am dori, în perspectivă, să itinerăm piesa aceasta şi altele, la alte biblioteci, la şcoli. De asemenea, vom încerca experimentul teatru-lectură şi cu actori tineri, pe un repertoriu variat”.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate