Un nou accident grav în pădurile Neamțului

0

Doi tineri, de 17 și 18 ani, au ajuns la spitalele din Iași și Piatra-Neamț cu traumatisme cranio-cerebrale în urma unui accident produs în pădure, pe raza Ocolului Silvic Pipirig, județul Neamț. Se pare că tinerii erau în pădure ca să cumpere lemne.

foto cu caracter ilustrativ

S-a întâmplat în dimineața zilei de vineri, 22 februarie.

Starea victimelor în momentul în care primele echipaje medicale au ajuns la fața locului era următoarea, potrivit Serviciului de Ambulanță Județean Neamț:

  • „pacient sex masculin, 18 ani, diagnostic: TCC cu PC prin accident în padure. Pacientul a fost transportat de un echipaj cu asistent medical la CPU Tg.Neamţ după care a fost direcţionat la UPU – Spital Jud. Urgenţă şi ulterior la NC Iaşi- Spital N.Oblu.
  • pacient sex masculin, 17 ani, diagnostic: TCC cu PC, amnezie, prin accident în pădure. Pacientul a fost transportat de un echipaj cu asistent medical la CPU Tg .Neamţ, după care a fost trimis la UPU – Spital Jud.de Urgenţă P. Neamţ”.

„Accidentul a avut loc într-o rampă, într-o platformă primară unde Ocolul Silvic scoate lemnul pentru vânzare spre populație. Sunt două victime, acum în afara oricărui pericol din câte am înțeles. Nu au respectat indicațiile pădurarului și au tras de niște lemne, s-a făcut un arc și i-a lovit la cap pe amândoi.  Un delegat de la ITM va veni astăzi la noi”, ne-a precizat ing. Valentin Tămăslăcaru- șeful Ocolului Silvic Pipirig.

Informațiile sunt completate de către inspectorul- șef ITM Neamț, Ioan Popescu. Potrivit acestuia,  „un conducător auto a luat acești doi copii să scoată niște lemne de foc ale unui lucrător de la Silvic. În momentul în care au încercat să extragă un buștean din grămada de lemne de pe marginea drumului forestier, s-a arcuit și au sărit niște bucăți din acel lemn, și i-a lovit pe acei tineri în zona capului.

Fiind vorba de un eveniment cu incapacitate temporară de muncă, cei de la Silvic vor cerceta acest eveniment. Sigur, vor aduce dosarul la noi, să vedem dacă îl avizăm sau nu. Este un loc de muncă organizat de Ocolul Silvic Pipirig”.

Tinând cond de nefericitul eveniment, ing. Valentin Tămăslăcaru roagă pe această cale oamenii care vin să cumpere lemn, să respecte ce le spune maistrul de parchet sau pădurarul, să stea deoparte și să aibă răbdare. Dacă nu sunt atenți, se pot produce astfel de evenimente nefericite.

Andreea Trăsnea

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate