EXAMENE D.E.L.F LA COLEGIUL NAŢIONAL „PETRU RAREŞ” DIN PIATRA-NEAMŢ

0

            În perioada 23-24 februarie 2019, a avut loc la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, sesiunea de examene D.E.L.F. scolaire, în parteneriat cu Institutul Francez din România. Subiectele sunt elaborate de Centrul Internaţional de Studii Pedagogice de la Sèvres, iar profesorii evaluatori sunt abilitaţi de acest centru să participe la examen. Această diplomă de limba franceză (la Piatra-Neamţ se susţine examen doar pentru nivelurile A2, B1 şi B2 din Cadrul European Comun de Referinţă) este eliberată de Ministerul Educaţiei Naţionale din Franţa, este valabilă toată viaţa şi este recunoscută în peste 100 de ţări din lume. Ea permite elevilor care o obţin să se înscrie la burse studenţeşti Erasmus sau să se înscrie la studii la diverse specializări ale unor universităţi din România (Limbi moderne aplicate, de exemplu) sau din ţări francofone.

            Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra-Neamţ este centru de examen partener al Institutului Francez din România (Iaşi) începând cu luna februarie 2015. Convenţia de parteneriat pe care cele două instituţii o semnează anual este posibilă în contextul convenţiei dintre MEN şi Ambasada Franţei, care prevede „implementarea unei serii de acţiuni culturale şi educative adresate elevilor şi cadrelor didactice pentru promovarea limbii franceze şi a francofoniei în învăţământul preuniversitar.” În centrul de examen din Piatra-Neamţ, singurul din judeţul Neamţ (alături de centrele din Iaşi, Focşani, Suceava, pentru zona Moldovei), se pot înscrie şi elevi din alte judeţe ale Moldovei.

            Anul acesta, au participat la examen 56 elevi din judeţul Neamţ şi Galaţi şi 17 profesori de limba franceză din judeţul Neamţ, evaluatori D.E.L.F.

Rezultatele examenului se vor afişa în jur de 20 martie, pe site-ul Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Piatra-Neamţ şi pe site-ul Institutului Francez din România.   

prof. Dr. Cristina Grigori, Colegiul Național „Petru Rareș”

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate