Un lucru bun: CFR reabilitează trecerea la calea ferată cu bariere pe ruta care duce la Punte Ștrand

2

Primăria municipiului Piatra-Neamț anunță că se închide traversarea rutieră a căii ferate pe Str. Ecaterina Teodoroiu pentru 3 zile.

Exemplu de trecere la nivel cu dale elastice

În perioada 3-5 noiembrie 2021 va fi închisă circulația rutieră pe trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Ecaterina Teodoroiu din Piatra-Neamț, în vederea realizării unor lucrări de reparații. Este vorba despre înlocuirea unor dale de beton și a unor segmente de piatră spartă, la intersecția dintre Magistrala 507 Bacău-Bicaz, la km 60 + 750 și Strada Ecaterina Teodoroiu. Lucrarea este programată în zilele de 3, 4 și 5 noiembrie, în intervalul orar 08:00-16:00, executant fiind Secția L4 CFR Bacău. Ne pare rău pentru disconfortul creat, lucrările sunt necesare pentru siguranța vehiculelor care traversează calea ferată prin acea zonă.”, a transmis municipalitatea.

Această lucrare era una necesară și iată că în acest caz CFR reabilitează trecerea la nivel cu calea ferată. S-a preferat doar înlocuirea dalelor din beton și nu s-a ales schimbarea cu dale elastice din cauciuc, mai scumpe. Deși aici este o trecere rutieră auto și dalele elastice ar fi redus din zgomot și din disconfort, dalele din beton rămân să suporte traficul rutier.

În schimb, la câteva sute de metri mai încolo, se va face pe cheltuiala pietrenilor de la zero o trecere la nivel cu calea ferată PIETONALĂ spre Punte Ștrand cu dale elastice în valoare de 53.000 de euro.

Precizăm că se poate folosi această trecere la nivel cu calea ferată reabilitată de CFR spre Punte Ștrand în perfectă siguranță, fiind montate bariere. Atenție, însă, puntea de la Ștrand nu prezintă în acest moment siguranță pentru un trafic pietonal crescut, conform unei analize făcute în Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

Pe același subiect:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. testeru spune

    test pt carabelea: sa incerce sa mearga de la aceste bariere cu un carucior de copil pina la punte

  2. COVID-19 spune

    cale ferată

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate