Un cunoscut fizician descrie Cometa Verde, pe înțelesul tuturor (VIDEO)

0
FOTO: Edu INAF, CC BY-SA 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0, via Wikimedia Commons

În această perioadă se discută foarte mult despre Cometa Verde, cunoscută după denumirea sa științifică drept C/2022 E3 (ZTF). Cometa a fost a fost descoperit de astronomii Bryce Bolin și Frank Masci la 2 martie 2022 cu ajutorul observatorului Zwicky Transient Facility (ZTF) din California.

În perioada 1 februarie 2023 aceasta va fi cel mai aproape de Pământ, la o distanță de peste 40 de milioane de kilometri, coada ei verzuie putând fi văzută pe cer și cu ochiul liber, în anumite condiții, preferabil cu ajutorul unui telescop sau al unui binoclu din magazine specializate. Cometa poate fi văzută și online. Spre exemplu, proiectul The Virtual Telescope deschide un live de YouTube pe 2 februarie, la ora 6.00.

Întrucât s-au dezvoltat o serie mituri și dezinformări cu privire la această cometă, fizicianul Cristian Presură oferă o serie de explicații pe înțelesul tuturor pe care le puteți urmări mai jos:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate