Un căruțaș beat a lovit o mașină și era să-și omoare calul

10

În după-amiaza zilei de joi, 27 iulie, a avut loc un accident pe variantă, în municipiul Piatra-Neamț, în zona Pieței Centrale. În accident au fost implicate un autoturism și o căruță. Deși căruțașul aflat în stare de ebrietate susținea că mașina ar fi mers cu spatele și ar fi intrat în căruță, atât martorii, cât și persoana aflată la volan au declarat că efectiv calul a intrat în partea din spate a mașinii. În urma impactului, luneta s-a spart, iar o parte din caroserie  a fost îndoită.

Calul s-a ales cu o rană la piciorul drept din față și cu multiple zgârieturi în zona capului. Căruțașul a fost luat de o mașină de poliție și dus la secție. Între timp, calul a rămas la marginea străzii, în așteptarea „stăpânului” inconștient și beat.

Căruțașul a fost identificat la secția de poliție ca fiind din Girov și a primit o amendă contravențională de 3000 de lei pe care, cel mai probabil, nu o va achita niciodată în viața lui. Bărbatul se pare că lucrează la o stână, iar de locuit locuiește într-o casă improvizată dincolo de Văleni 2. După popasul la secția de poliție, bărbatul și-a pus calul din nou la treabă și a ajuns la o crâșmă în anexa Văleni, să își umple rezervele.

Am găsit calul înhămat, cu rana plină de sânge și piciorul înfășurat cu o cârpă. Vizibil aflat în dureri, calul riscă o infecție serioasă dacă nu este tratată rana corespunzător. Din păcate, nu ne așteptăm ca „stăpânul” să îl trateze, poate doar cu niște lovituri de bici, pentru că așa se poartă în România asta unde animalele sunt tratate ca niște obiecte și oamenii inconștienți lăsați să umble liberi în trafic.

Facem un apel la un veterinar cu suflet, poate se autosesizează și DSVSA Neamț, să meargă în zona în care locuiește acest om să trateze calul care nu are nicio vină că s-a ales cu un așa „stăpân” să îi poarte de grijă…

Sunt multe lucruri de făcut în România și într-adevăr… multe priorități. Dar cu atâția parlamentari în județul Neamț, în țară… senatori, deputați… Chiar nu se poate face o propunere legislativă normală la cap prin care animalele acestea să poată fi tratate ca într-o țară civilizată? În alte condiții, în alte țări, acest animal era confiscat și i s-ar fi asigurat îngrijiri medicale după care ar fi fost dat unei persoane capabile să aibă grijă de el.

Până atunci… amenda rămâne neplătită, șoferul rămâne cu paguba, calul cu cârpa pe rană, căruțașul cu paharul… Iar voi, cei care aveți posibilitatea să schimbați ceva în legile țării și nu o faceți, să rămâneți cu rușinea!

Revenim.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
10 Comentarii
 1. Valentin Miron spune

  Datorită sărăciei , nivelului de viață scăzut se mai folosesc încă căruțe cu cai pentru treburile gospodărești,eu cred că oricine își doreste un tractoras,dar …..

  1. Aiurica spune

   Mai degraba nivelul de educatie scazut, asta nu s-a gandit in viata lui la tractoras.Merge asa inainte.S-ar gandi , daca politia ar aplica legile, carutele nu au voie pe drumurile nationale si in orase.Dar in Moldova politaii nu cunosc Codul Rutier.

 2. Artur Zacarean spune

  Din cauza unui care nu are habar cum sa stea in picioare a fost probleme in trafic

 3. Marian Barbu spune

  Cel ce a scris reportajul are mare dreptate! Avem atâția oameni în politică „oameni puternici” care nu fac nimic pentru noi pentru popor ci doar pentru binele lor. Macar acum de dragul reportajului sa ia calul lde la ametistul ăla și să îl de-a mai departe altcuiva că sunt mulți saraci ce ar munci cu calul că să trăiască,iar pe lângă trăiește și calul!

 4. Andrei Grancea spune

  Astia nu stiu sa dea o lege si pentru carutasi..numai pt autoturisme atat..

 5. Mihai Mihaita spune

  Avea RCA ?

 6. Diana Corchez spune

  Credeti ca ii pasa de bietul animal sau ca cineva a ramas cu paguba? El si-a continuat drumul desi a avut alcoolemia de 0,66 . Maine nici nu o sa isi mai aminteasca ! Asta e Romania!!

  1. Valentin spune

   Nu asta e Romania! Astia sunt idiotii care traiesc in ea!

   1. Aiurica spune

    Bravo!

 7. Mihaela Mereuta spune

  Saracu cal

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate