Raport oficial despre intervenția de stingere a incendiului izbucnit la mansarda unui bloc din Piatra-Neamț

3

Prefectul județului Neamț, Vasile Panaite, a condus joi, 27 iulie 2017, ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care a fost prezentat un raport al ISU ”Petrodava” Neamț cu privire la intervenția de stingere a incendiului izbucnit, în aceeași zi, la mansarda imobilului de pe strada Viorelelor din Piatra-Neamț.

Totodată au fost discutate și măsurile care urmează să fie luate pentru a sprijini persoanele ale căror apartamente au fost deteriorate și nu mai pot fi locuite.

”Specialiștii Inspectoratului de Stat în Construcții Neamț au început o expertizare tehnică a imobilului pentru a vedea în ce măsură a fost afectat și care sunt măsurile ce trebuie luate pentru ca oamenii să fie în siguranță. Am solicitat Primăriei Piatra-Neamț să găsească soluții pentru a caza și asigura masa pentru proprietarii apartamentelor care nu pot fi deocamdată locuite, și care doresc acest lucru. Totodată am discutat cu președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, care și-a arătat întreaga disponibilitate pentru a sprijini instituțional persoanele afectate. Vreau să felicit reprezentanții ISU Neamț pentru modul în care au intervenit și de asemenea mulțumesc celor de la Inspectoratul Județean de Poliție, Jandarmerie și Poliția Locală pentru cooperare”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

În cadrul ședinței extraordinare a CJSU Neamț, inspectorul șef al ISU ”Petrodava” Neamț, lt-col Mihai Ciprian Mitrea a făcut o prezentare a intervenției.

Astfel, apelul la 112 a fost făcut la ora 13.04 iar la ora 13.08, primele echipaje ale ISU Neamț interveneau deja la fața locului. La ora 14.20, incendiul a fost lichidat.

Imobilul afectat are 2 scări cu 32 de apartamente. O parte dintre proprierari s-au autoevacuat, 6 persoane au fost evacuate de pompieri iar pentru 2 persoane, situate la etajul al treilea, care refuzau să fie evacuate, s-a solicitat sprijinul jandarmilor. În final, cele 2 persoane au fost și ele evacuate.

În urma incendiului nu a fost nevoie de intervenția cadrelor medicale pentru nici o persoană.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
  1. Vasilache spune

    Ca intotdeauna: fara agoniseala de-o viata. N-ar zice unul de viata, nu, mai intai agoniseala. Asa-i romanul !

  2. Oana spune

    Pregătirea și Cum au acționat lasă de dorit eșec din bloc pompieri care inea lase fum și nu era nici un echipaj de la spital sa le dea prim ajutor dădeau apa locatarii de lingăi politia se uita ca la spectacol nu apa nu mașini ce masa fac cu banii ăstia rușine pt interventie

  3. Mirel Trifescu spune

    Trebuie facut ceva, cel putin ce tine de :accesul mijloacelor auto de stingere a incendiilor si, cu functionarea hidrantilor! Altfel , putem ramane orisicare,orisicand ,fara agoniseala de o viata!…si victime!Daca se intampla pe timp de noapte??

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate