Un asteroid cu dimensiunile Turnului Eiffel va trece mâine pe lângă Pământ

0
Foto: theweek

NASA a avertizat că Pământul va avea întâlniri relativ apropiate cu asteroizii în zilele următoare. Pe data de 1 iunie, asteroidul numit 2021 KT1 aflat la aproximativ 4.5 milioane de mile distanță, va trece pe lângă Terra.

Asteroidul potențial periculos ar putea fi la fel de mare ca Turnul Eiffel, a declarat NASA, citată de publicația The week.

NASA consideră că orice asteroid aflat la 4,6 milioane de mile de pământ și mai mare de 150 de metri este potențial periculos. NASA nu a spus că va lovi direct pământul, și precizează că amenințarea pentru orice persoană din cauza accidentelor auto, a bolilor, a altor dezastre naturale și a unei varietăți de alte probleme este mult mai mare decât amenințarea NEO-urilor (N.R: Near Earth Object) sau a obiectelor din apropierea Pământului.

captură nasa.gov

Se așteaptă ca alți asteroizi să se apropie de pământ astăzi și în zilele următoare, asteroizi cu dimensiuni la fel de mari precum o casă obișnuită sau un avion.

Suse: The week, cneos.jpl.nasa.gov/ca

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate