(ULTIMA ORĂ): Cauza probabilă a incendiului de la ATI Piatra-Neamț: O candelă

1

O informație de ultimă oră privitoare la expertiza cauzelor incendiului de la ATI Piatra-Neamț a fost prezentată la Antena 3. Potrivit jurnaliștilor și unor surse judiciare, cauza probabilă a fost o candelă care ar fi aprins un cablu de la un injectomat.

Primele date din expertiza INSEMEX în cazul incendiului din secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț arată că flăcările au pornite de la o candelă aprinsă pe o noptieră, au declarat surse judiciare din cadrul anchetei, pentru Antena 3.

La cercetarea de la fața locului a fost găsită candela respectivă, pe o noptieră, care ar fi aprins echipamentele medicale.

Ancheta este condusă de procurorul Marius Iacob de la Parchetul General, cel care s-a ocupat în trecut de cercetările în cazul Colectiv sau incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

În urma incendiului de la ATI Piatra-Neamț pe data de 14 noiembrie  2020, 15 pacienți Covid și-au pierdut viața. În incendiu au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alţi şase pacienţi internaţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, 5 din ei murind ulterior.

După 9 luni, Institutul Național de Expertize Criminalistice a primit raportul de expertiză al specialiștilor INSEMEX Petroșani, privind incendiul care a avut loc în 14 noiembrie 2020. După 9 luni, în sfârșit procurorii pot să coroboreze aspectele sesizate până acum din declarațiile care au fost luate, peste 100 de declarații în acest dosar care se află la Parchetul General la această oră, preluat de la Parchetul de la Tribunalul Piatra Neamț.

Și concluziile, pe care eu le-am aflat pe surse judiciare, au mers către o candelă care a aprins, nu se știe cum, un cablu de injectomat de la un ventilator mecanic și așa s-a produs un scurt circuit, posibil și o scânteie care a dus la acest dezastru în urma căruia avem 15 persoane decedate.

Există declarații contradictorii. Evident, cel care a pus acea candelă, probabil a pus-o gândindu-se că unul dintre cei aflați în ATI-ul care fusese mutat de la etajul trei, la etajul doi, doar înainte cu câteva ore de incendiu, avea nevoie de o candelă pentru că se afla într-o stare extrem de gravă. Numai că, indiferent în ce situație gravă se află un pacient, în secțiile de Terapie Intensivă nu ai voie cu așa ceva, pentru că orice flacără într-un spațiu în care este full oxigen, se poate întâmpla o catastrofă de acest gen”, a declarat jurnalistul Adina Anghelescu la Antena 3.

Video aici – click.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Florin spune

    9 luni sa găsești o candelă? Adică pompierii por depista ca sursă de incendiu un chiștoc, chiar și după ce totul s-a făcut scrum, iar aici, cu toate sigiliile, a fost nevoie de 9 luni ca să găsească o candelă care a aprins un cablu. Măi să fie! Dar proști mai suntem! În rest, totul era ca la carte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate