Ghid pentru părinți: Cum să alegi cele mai bune role pentru copii și începători

0

Dacă crezi că copilul tău va iubi senzația de plutire pe role, probabil că este timpul să le cumperi o pereche de role copii. În ziua de astăzi există o mulțime de diferite tipuri de role și modele de luat în considerare.

Iată ce trebuie să cauți și ce lucruri trebuie să iei în considerare atunci când cumperi role de copii!

Diferite tipuri de role

Să începem cu elementele de bază. Ce oferă diferitele tipuri de role și ce le deosebește? Cele mai populare două variante sunt patinele și rolele în linie.

Patinele

Patinele sunt rolele tradiționale cu patru roți, dispuse 2 câte 2, paralel, pe care majoritatea oamenilor le-au avut în copilărie. Acestea sunt adesea folosite la un patinoar pentru patine cu role, dar pot fi folosite și la exterior, cu configurarea corectă.

Principalul avantaj este construcția tradițională mai robustă care oferă mai multă stabilitate și protecție (ceea ce este frumos pentru copii și începători).

În ceea ce privește construcția, fiecare patină este construită pe două axe (ca o mașină) cu una în față și cealaltă în spate. Fiecare osie are două roți pe ea, una pe partea stângă și una pe dreapta. Aceasta este baza la care este atașată cizma.

În interiorul fiecărei roți, există doi rulmenți pentru patine, iar roata este fixată pe patină cu o piuliță de osie. În ceea ce privește designul cizmei, patinele sunt dotate cu o cizmă de skate high-top sau low-top.

Rolele în linie

Rolele în linie sunt patine cu roțile dispuse în linie. Cu aceste role poți obține ceva mai multă viteză din plimbări, deoarece roțile mai înalte îți permit să menții rulajul mai mult timp. Dacă tu sau copilul tău vreți să patinați cu role în exterior, sunt de preferat rolele în linie.

Acest lucru se datorează faptului că roțile sunt, în general, mai moi și mai înalte. Roțile mai moi îți permit să ai aderență pe teren și să absorbi mult mai bine denivelările de pe șosea.

Rolele în linie sunt o patină care folosește o singură axă care rulează pe întreaga lungime a patinei. Dispun de 3-5 roți (de cele mai multe ori sunt 4) care sunt fixate una după cealaltă cu o piuliță lungă. Aceste role au o cizmă fermă înaltă și o frână atașată la spatele rolei drepte.

În concluzie, dacă cel mic vrea să se plimbe cu role de copii mai ales în aer liber, probabil că vrei să îi cumperi role în linie. Deși poți face patinele clasice să funcționeze în aer liber (aveți nevoie doar de roțile potrivite), rolele în linie sunt construite special pentru a fi utilizate în aer liber. Rolele în linie sunt o alegere excelentă atât pentru copii, cât și pentru adulții care caută mai multă viteză. De asemenea, pot fi utilizate cu ușurință atât în ​​interior, cât și în exterior, ceea ce este minunat.

Pentru începători, în schimb, este de obicei mai ușor să învețe pe patine clasice, deoarece acestea oferă o stabilitate mai bună și necesită o rezistență mai mică a gleznei decât rolele în linie. Cu copiii în special, s-ar putea să descoperi că aceștia înclină patinele spre exterior sau spre interior, încercând să-și mențină echilibrul, ceea ce pune presiuni inutile asupra articulațiilor. Bineînțeles că și rolele în linie pot funcționa bine. Au nevoie doar de ceva mai mult timp și exercițiu pentru a te obișnui.

Protecția este importantă – Folosește-o bine

În plus, pe lângă tot ce am menționat anterior, vrem să completăm acest articol vorbind puțin despre protecție. Dacă tu sau copilul tău vă veți încerca norocul pe role, vă rugăm să folosiți protecție. S-ar putea să nu arate la fel de frumos, dar sigur te va proteja de izbitura de sol într-o cădere. Când înveți să te dai cu role, nu vei scăpa de genunchi răzuiți și coate julite decât dacă folosești echipament de protecție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate