UE extinde măsurile de combatere a evaziunii fiscale de către marile companii

0

ue

Consiliul Europei va aplica noi măsuri pentru combaterea evitării impozitelor prin intermediul țărilor care sunt membre ale Uniunii Europene.

Anul trecut au fost dezvoltate noi reglementări și încheiate noi convenții în scopul evitării situațiilor în care multinaționalele, care profită de lacunele din legislația europeană, evită să plătească taxele datorate. Aceste reglementări se vor aplica și țărilor care nu sunt membre UE.

Pierre Moscovici, comisarul european pentru afaceri economice, domeniul vamal și fiscal în cadrul executivului UE, a declarat: „Pas cu pas, eliminăm metodele folosite de anumite companii pentru a evita plata taxelor. Felicit statele membre pentru că și-au dat acordul cu privire la aceste măsuri certe pentru a limita abuzurile privind impozitarea și pentru a implementa un mediu fiscal mai corect în UE”.

Noile reglementări privesc neconcordanțele, diferențele în cadrul legilor naționale, de care companiile internaționale pot profita. O astfel de neconcordanță permite unei țări, de exemplu, sa ceară deducerea taxelor în două țări în același timp. Astfel de proceduri s-au văzut și la companii precum Apple sau McDonald’s. Este timpul ca aceste corporații să își plătească procentul corect de taxe.

Prin noile măsuri luate de UE, astfel de mecanisme nu mai pot fi folosite pentru a evita plata taxelor în UE, chiar și în situațiile în care contractele implică și terți.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate