A intrat în vigoare ordinul privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului în 2017

7

prohibitie

A intrat in vigoare Ordinul nr. 12/144/2017 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2017.

 • Perioada prohibiție 2017 – 1.04.2017 – 30.05.2017 inclusiv
 • Perioada prohibiție 2017 la știucă10.02 2017 – 15.03.2017 inclusiv, dar pescuitul știucii va fi interzis practic până la data de 30.05.2017 (vezi art. 7).

Ordinul poate fi consultat aici.

Conform articolului 5 din ordin, alineatele f) și g), în județul Neamț se declară zone de refacere biologică/zone de protecție pentru resursele acvatice vii lacul Cuiejdel, rezervație naturală din județul Neamț, și pâraiele Iapa, Tarcău și Sabasa din județul Neamț. Prohibiția pescuitului este valabilă în aceste zone din Neamț tot timpul anului.

Până la emiterea de către Agenția Naționala pentru Pescuit și Acvacultură a permiselor de pescuit recreativ pentru anul 2017, pescuitul recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei Delta Dunării, se va desfășura pe baza permiselor de pescuit recreativ care au avut valabilitate în anul 2016.

prohibitieANCBP Neamț (Asociația Națională de Combatere a Braconajului si Poluării) face apel către toți pescarii și turiștii de pe raza județului Neamț ca în cazul în care au informații sau sunt martorii unui braconaj piscicol pe lacul de acumulare Izvorul Muntelui să anunțe imediat ANCBP Neamț.

Contact:
ancbp.neamt@gmail.com
Tel: 0799129856

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
7 Comentarii
 1. Danut spune

  Hai sa nu ne uitam in urma…suntem in alt an….

 2. Gigikent spune

  Pe Sabasa la ce dreacu’ sa dai? Ca nici zlavoci nu mai sunt…

 3. Valentin spune

  O poveste spune ca pe Baicu, lupul e paznic la oi. Cică paznicul de vânătoare are cea mai eficienta plasa.Si o foloseste când intra crapul in bătaie în golf, pe parau.

  1. Ancbp.Neamt spune

   Daca aveti cunostiinta despre asemenea lucruri ati luat legatura cu organele abilitate pe aceasta tema? Vorbiti din auzite sau veniti cu ceva concret stimate domn…Noi nu prezentam povesti ci fapte.
   Asa ca va rog sa va asumati ceea ce spuneti si va asteptam sa veniti sa faceti o plangere la noi sau la cea mai apropiata sectie de politie de dvs.
   Pe noi ne gasiti in Piata Mihail Kogalniceanu nr 1 Complexul de birouri Cometex (vis-a-vis de Restaurant Noir) et 1 birou nr 18
   Tel 0799129856
   Ancbp.Neamt@Gmail.com

 4. Marius spune

  Hai sa facem treaba buna sa afisam nume si fotografii cu faptasii , sa-i vada toata lumea nu numai plase sau laturi pentru animale . Daca vreti totusi sa realizam ceva.

 5. Cristi spune

  Bun….si cu padurile ce facem???ca am vazut si vad in continuare ca e liber la taiat din toate unghiurile!!!la asta nu se poate cu prohibitia???!?!?

 6. RedShark spune

  Am vazut numeroase actiuni cu rezultate, adica plase scoasse din Barajul Izvorul Alb, dar asta nu este eficienta si nici stopare a braconajului! Trebuia efectuata supraveghere pentru a vedea cine ridica plasele respective.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate