Ucrainienii veniti la Piatra Neamt au evitat sa raspunda la o problema care era cu adevarat de interes pentru nemteni

0

Dupa cum ne amintim cu totii, in aprilie 1986, Romania a cunoscut unul dintre cele mai tensionate momente datorita unui incident nuclear petrecut in Ucraina la Cernobal, in urma caruia au fost contaminate radioactiv zone foarte intinse,  afectat fiind si judetul nostru. Din cate ne aducem aminte, in acea perioada, autoritatile comuniste au instaurat un embargou informational sever, dar au luat si masuri sanitare fara precedent pentru judetul nostru.
Evenimentul nefericit in urma caruia ucrainienii au evacuat definitiv aproape jumatate de milion de oameni, este cel spre care se arata cu degetul cand vine vorba de inmultirea cazurilor de cancer din Neamt si a multor alte afectuni. Pentru asta, am incercat cu multa diplomatie sa intrebam reprezentantul ucrainean venit la Piatra Neamt, daca macar zona contaminata din tara lor a inceput sa isi revina economic, ca sa putem deduce ce pericol mai reprezinta la acest moment, deoarece inca auzim zvonuri conform carora riscul contaminarii radioactive de la Cernobal este de actualitate, masurile de protectie luate acolo incepand sa cedeze.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate