Ucenicia la locul de munca

1

AJOFM Neamt va acorda subventii  in anul  2012 si angajatorilor care vor incheia contracte de ucenicie pentru persoanele care nu detin o calificare pentru ocupatia in care se organizeaza ucenicia la locul de munca.


In conformitate cu Legea 279/2005 privind ucenicia la locul de munca, modificata prin Legea 106/2011, poate fi incadrata ca ucenic in munca orice persoana fizica care a implinit varsta de 16 ani, dar nu mai mult de 25 de ani si nu detine o calificare pentru ocupatia in care se organizeaza ucenicia la locul de munca.

Contractul de ucenicie se incheie in baza Codului Muncii, pe durata  determinata de minim 12 luni si maxim 36 luni, cu o perioada de proba ce nu poate depasi 30 de zile lucratoare.

Angajatorul care incheie un contract de ucenicie la locul de munca, poate primi lunar, la cerere, din Bugetul Asigurarilor pentru Somaj, pe perioada derularii contractului de ucenicie, o suma egala cu 60% din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj (care in prezent este de 500 lei), pentru fiecare ucenic.

Suma lunara se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat de ucenic, si nu se acorda pe perioada de proba prevazuta in cuprinsul contractului de ucenicie la locul de munca, pe perioada in care raporturile de munca sunt suspendate, sau pe perioada de prelungire a contractului de ucenicie.

Pentru a beneficia de aceste sume, angajatorul incheie  cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Neamt o conventie in termen de 30 de zile lucratoare de la data expirarii perioadei de proba , cuprinsa in contractul de ucenicie, la care se vor anexa urmatoarele documente in copii: actul de identitate al ucenicului, contractul de ucenicie inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca Neamt si comunicarea de la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Neamt privind indeplinirea cerintelor pentru a putea organiza ucenicia la locul de munca.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. samson spune

    este ceva incurajator,dar din pacate tineretului din ziua de azi numai la munca nu le sta capul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate