Tutunul dauneaza grav libertatii

0

Peste 120.000 bucăti de tigări confiscate de ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor Neamt.
În dimineata de 09 iulie 2010, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Neamt, în comun cu inspectori din cadrul Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Neamt, i-au depistat pe A. Raisa, de 52 de ani, cetătean moldovean cu rezidentă în Piatra Neamt si T. Tudor, de 33 de ani, din Piatra Neamt, care transportau din curtea un imobil din municipiul Piatra Neamt, mai multe genti, în care existau suspiciuni că se află tigări, si pe care le încărcau într-un autoturism.
În urma controlului autovehiculului, au fost identificate 1.998 pachete, respectiv 39.960 bucăti tigări, de diferite mărci, de provenientă Republica Moldova si Ucraina, care urmau să fie comercializate în Bazarul municipal din Piatra-Neamt.
Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamt a solicitat si Judecătoria a emis autorizatii de efectuare a două perchezitii domiciliare. În urma efectuării perchezitiilor, politistii si inspectorii vamali au mai găsit 4.010 pachete, însumând 80.200 tigări, având aplicate banderole de marcaj apartinând Republicii Moldova si Ucraina.
În cauză s-a întocmit dosar penal, dispunându-se începerea urmăririi penalepentru comiterea infractiunii de detinere în afara antrepozitului fiscal a produselor acccizabile supuse marcării, infractiune prevăzută de art. 296^1, alin.1, lit. l) din Legea 571/2003, modificată prin OUG 54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea
evaziunii fiscale.
Cele 6008 pachete, reprezentând 120.160 bucăti tigări, având o valoarea calculată de inspectorii vamali de 6008 euro, respectiv 25.404 lei, au fost ridicate si fac obiectul cercetărilor în dosarul penal.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate