Tun imobiliar! Se scoate la vânzare terenul de la baza hipică (ștrand – Piatra Neamț)

5

În următoarea perioadă se va definitiva unul dintre cele mai mari tunuri imobiliare din Piatra-Neamț. Este vorba de vânzarea terenului de lângă ștrand, unde se află în fapt dar nu și în acte, baza hipică.

Cum s-a ajuns la vânzarea acestui teren de 35.000 metri pătrați în cea mai dorită zonă a municipiului Piatra-Neamț?

Prima dată s-a scos terenul din domeniul public al primăriei Piatra-Neamț și s-a mutat în domeniul privat cu ajutorul consilierilor locali. Apoi terenul a fost dat pentru o scurtă perioadă de timp firmei primăriei URBAN după care a trecut în proprietatea firmei Primăriei, Perla Invest. Firma Perla Invest a intrat în faliment și lichidatorul a împărțit terenul de la baza hipică în trei loturi și acum îl scoate la vânzare. Toate cele trei loturi au fost evaluate împreună la aproximativ 800.000 euro. Dacă nu se prezintă nimeni la prima licitație, valoarea terenului scade, la a doua licitație scade și mai mult și tot așa ajunge la prețul „corect”.

Desigur că nu se putea ajunge aici fără o succesiune de fapte de corupție și abuz în serviciu și vă vom vorbi despre cea mai evidentă pe care autoritățile nu vor să o vadă.

Terenul care se scoate acum la vânzare apare în acte ca fiind un teren părăsit pe care nu se mai desfășoară nicio activitate, de nici un fel, de 10 ani de zile. Cum e posibil așa ceva? Simplu. Cei de la baza hipică stau acolo de aproximativ 10 ani, pe terenul ce aparține Perla Invest fără nicio formă legală, fără nici un contract între ei și proprietarul terenului.

Din păcate, adevărul este că celor de la baza hipică le-a convenit de minune că au fost lăsați să stea acolo fără contract deoarece în toți acești ani, impozitele au fost plătite de Perla Invest proprietarul terenului. Deci marele club sportiv de la baza hipică ar face bine să își strângă bagajele pentru că legal, în acte, el nu mai există acolo de vreo 10 ani. Dacă ar fi fost acolo, terenul nu se putea vinde cu activitate pe el, dar așa, s-au complăcut în utilizarea ilegală a terenului iar acum nu au nici un drept să spună nimic.

Primăria Piatra-Neamț și Perla Invest care au tolerat în mod ilegal folosirea fără nici un contract a acelui teren, se fac acum că plouă. Primarul a declarat că nu are nicio intenție să achiziționeze înapoi la primărie terenul prin urmare se deschid porțile pentru vânzarea lui și pentru noi proiecte imobiliare private acolo.

Sunt extrem de puține șanse ca instituțiile statului din Neamț să vadă ceva. Corupția este pandemică la noi la Neamț. Nu au văzut atâția ani cei de la primărie că cineva ocupă terenul fără nici un contract, nu au văzut cei de la ISU, DSP, DSV că cineva desfășoară acolo activități, competiții, etc imposibil de autorizat atâta timp cât nu există contract pe teren? Nici măcar vigilenta Curte de Conturi nu a văzut că cei de la baza hipică primesc bani prin asocieri de la UAT-uri deși în acte la baza hipică e terenul neutilizat? Nimeni nu a văzut nimic drept pentru care, acum, se scoate la vânzare un teren liber de sarcini, care în acte apare a fi nefolosit de vreo 10 ani. Așa arată corupția la Neamț. Când e de dat un tun imobiliar de asemenea anvergură, toate planetele se aliniază și stau aliniate ani de zile până la definitivarea planului.

Desigur că orice procuror ar putea verifica foarte simplu ce scrie în acest articol și i-ar putea inculpa pe cei care se fac vinovați că au tolerat atâția ani situația, ar putea întreba toate instituțiile cum de nu au văzut că acolo sunt activități și competiții sportive în fapt iar în acte nu e nimic, ar putea face multe un procuror dar nu știm dacă vreun procuror din Neamț ar „avea voie” să deranjeze planetele aliniate corespunzător pentru această vânzare de terenuri.

Iosub Robert

Cele mai importante știri din Piatra-Neamț și județul Neamț, la un click distanță. Urmăriți-ne și pe pagina Ziar Piatra Neamț.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. Ion spune

  Hotii nu au dormit si se intorc in forță. Pietrenii in schimb dorm cu capul sub perna! Dormiți in continuare fraierilor cabo sa va vanda astia tot orasul

 2. Gradinaru Neculai spune

  Doamne ferește ! Aceștia sunt nebuni ! Nu știu ce hoții să mai facă ! Într-un fel este bine, ca să vadă cei care i-au votat, ce fac lichelele lor !

 3. Vizitiu Aurica spune

  In P. Neamt, exista DNA, Procuratura,sau alte institutii care au ca sarcina sa depisteze cazuri de coruptie?

  1. Ioan spune

   EXISTĂ DAR DE TREI DECENII FAVORIZEAZĂ ȘI PROTEJEAZĂ MAREA CORUPȚIE ȘI ÎMPART SPĂGILE URIAȘE !
   NIMENI NU LE VERIFICĂ AVERILE URIAȘE ȘI NIMENI NU-I ANCHETEAZĂ .

 4. Petrut spune

  Este fix procedeul pe care îl aplică și la grădina zoologică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate