Troita din Maratei

2

Acum 2 ani, cativa oameni, din cartierul Maratei stateau de vorba pe o banca si planuiau, la un pahar cu vin, constructia unei troite in fata blocului S8 . Cum era si de asteptat, absolut nimeni nu i-a luat in seama deoarece romanii planifica multe cand sunt cu un pahar de vin in fata, astfel ca toate raman fara finalizare.
Planul facut de cei cativa pensionari suna ambitios, dar , totusi , irealizabil: troita cu inaltimi de cativa metri , cheltuieli de zeci de milioane , icoane facute intarsie de lemn ( un fel de goblen din bucatele mici de furnir care necesita luni de zile de munca migaloasa ) .
Se pare ca acei pensionari au reusit ce nimeni nu credea posibil si au ridicat, in cartierul Maratei, singura troita cu icoane din intarsie de furnir din Romania.
Initiatorul acestei opere de arta inchinate lui Dumnezeu se numeste Luca I., un om simplu care a muncit 2 ani de zile , zi de zi la faurirea icoanelor. Alaturi i-au stat cativa oameni cu sufletul mare, vecini, contribuind la ridicarea si sfintirea acestei troite. Remarcabil efortul acestor oameni cu pensii modeste , cu bolile batranetei in spate, dar inzestrati cu dragoste pentru divinitate si semeni, cu o ambitie demna de urmat.

Acum 2 ani

Acum cateva luni cand a inceput efectiv constructia.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. buraga stefana spune

    nu locuiesc in maratei, oribil, pacat, bataie de joc,nu se merita in acel loc. la rascruce de drumuri, dar ar fi trebuit sa fie ceva finut, intre blocuri , cu felinare,, f f urit.

  2. vasilica prigoana spune

    tot ce a- ti facut este munca inutila,este o monstruozitate de troita
    . ceva mai urt nu cred ca am vazut.
    si locul unde este amplasata total neinspirat..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate