Trist: lipsă crasă de educație în secolul XXI

5

Suntem foarte vocali când vine vorba de felul în care suntem priviți în occident. Dăm ochii peste cap și ne plângem că alte nații ne privesc de sus, sau că nu ne respectă.

Cam greu să cerem respect când nu ne respectăm pe noi-înșine. Am făcut aseară și astăzi dimineață o plimbare, la pas, prin oraș, că tot e vremea mai bună. În mai puțin de 350 metri ne-am ales cu bocancii plini..de r…t. Mulți dintre cei care au animale de companie, căței în special, nu consideră că e de bun-simț să strângă în urma animalulul, animal care, între noi fie vorba, nu are absolut nicio vină.

Este un lucru frumos și demn de apreciat atunci când decizi să îți asumi răspunderea unui animăluț, însă un câine nu înseamnă doar joaca cu mingea, vine la pachet cu niște reguli elementare de bun-simț pe care stăpânii ar trebui să le respecte. Un set de pungi, ieftine, nu musai de la pet-shop, nu costă mai mult de 10-12 lei, set care ajunge pentru întreaga lună. Procesul de a strânge în urma câinelui nu e nici costisitor, și nici greu.

În alte orașe din vestul țării sunt montate dispensere cu pungi, tocmai pentru a încuraja această practică. La noi încă nu sunt, și e oarecum de înțeles în condițiile în care dispar până și coșurile stradale…unde? Mister absolut.

Și ca să nu se nască o polemică și să se arate cu degetul doar spre posesorii de câini, mulți și așa blamați pe nedrept, vă arătăm și cum zboară câte un pampers, folosit evident, cel mai probabil de pe geam, în iarbă. Dacă ne comportăm precum sălbaticii și nu ne educăm generațiile, oare unde ajungem în ritmul ăsta?

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. Autorul anonim spune

  Și la mine la bloc de ex.,undeva spre Calea Romanului, dupa Orion,în imediata apropiere a unui loc de joaca pentru copii, se arunca de la etajele superioare tot felul de lucruri la care nici nu te gândești chiar în fata geamurilor melede la apartament ,la parter,spațiul verde arata mai rău ca la ghena de gunoi,nu se iau masuri de nici un fel în acest oraș dacă se vrea civilizat,oraș european sau cum vreți voi sa îi spuneți? Oameni buni,oare chiar nu v-a învățat nimeni cei 7 ani de acasă cum sa va comportați?

 2. Cornel spune

  Legat de Pampers poate a fost pe post de buchet ,cum e la Nunta când arunca mireasa, aici pentru a nimeri pe careva sa aibe NOROC, că tot sa intrat în Noul AN chinezesc, aseară spre astăzi .

 3. Ioan B. spune

  Cei care ies cu cainii si nu strang raatii, e ca si cum s-ar kk ei pe strada…

  1. Tudor spune

   Domnu Ioan intrați puțin pe You și o să vedeți o ,, doamna,, care face ce spune-ți D vstra pe una din străzile Metropolei Bucharest . Sa vă convingeți că nu e ca și cum . Ci chiar o fac la propriu .

   1. Ioan B. spune

    Raatzii de doamne sunt mai valorosi decat raatii de caine, sunt mai rari.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate