„Tricolorul Călător” a ajuns la final de drum în comuna Negrești, Neamț – „Unirea face puterea!”

0

Astăzi, 24 ianuarie 2023, cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române, „Tricolorul Călător” a fost întâmpinat cu bucurie în comuna Negrești, Neamț.

FOTO: Victor Mihalache / Facebook

Evenimentul aflat la cea de-a 4-a ediție este parte din proiectul „Unirea face puterea” și este dedicat Unirii Principatelor Române. Principalul promotor al proiectului este Victor Mihalache, un colecţionar de păpuşi din porțelan, care a înfiinţat și un „Sat al Poveştilor” în Bughea de Sus, județul Argeș.

Potrivit lui Victor Mihalache, „TRICOLORUL CĂLĂTOR care străbate acum țara este o creație a Asociației Culturale STAR din Piatra-Neamț. Viorela, Denisa și Viorel Stoian, diriguitorii acestei grupări culturale, au fost și sunt parte activă a acestui proiect și membri fondatori ai lui. Fără domniile lor și munca asiduă pe care o depun pentru copiii și tineretul României, astăzi nu am avea bucuria și împlinirea Tricolorului Călător. Vă mulțumim și vă îmbrățișăm sufletele!”

Evenimentul „Tricolor Călător” este extrem de îndrăgit și adună anual un record de spectatori în localitățile pe care le traversează din Muntenia și Moldova. „Tricolorul Călător”, un drapel cu o lungime impresionantă, a pornit la drum joi, 19 ianuarie 2023, din Gura Ocniței, județul Dâmbovița, a traversat comuna Bughea de Sus din Argeș, comuna Padina din Buzău, comuna Câmpuri din Vrancea, Târgu Ocna din Bacău, apoi a ajuns la final de călătorie în comuna Negrești, Neamț.

Din centrul comunei a fost purtat pe brațe până la Casa Memorială „Dumitru Almaș”. Evenimentul a fost sărbătorit cu o rugăciune de mulțumire și cu o frumoasă manifestare cultural-artistică dedicată Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, dar și marelui istoric Dumitru Almaș. Poporul român are datoria și misiunea sfântă de a păstra darul unității de neam și de credință până la sfârșitul veacurilor. Mulțumim frumos organizatorilor și tuturor participanților!”, transmite Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Negrești.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate